Radi se, ali može bolje

Park Zrinjevac: Grad tvrdi jedno, roditelji i fotografije drugo

Lifestyle / Flash | 15. 04. 2016. u 10:30 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je u boljem stanju nego ranije, park Zrinjevac još uvijek nije u potpunosti zablistao, a neke od igračaka za djecu još uvijek nisu popravljene ili su opet oštećene.

Marica Raspudić iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara zaduženog za urbani mobilijar, rekla je za Bljesak.info kako se radilo na obnovi parka Zrinjevca.

''Igračke i klupe su obnovljene u proteklih mjesec dana'', kazala je Raspudić.

No, kako se može vidjeti na fotografijama koje su napravljene danas, za potrebe ovog teksta, pojedine igračke su dalje razvaljene te predstavljaju opasnost po djecu.

Roditelji, čijoj djeci je ovo najveći park na raspolaganju za igru, smatraju kako park i dalje nije na odgovaraćujoj razini.

''Ja nisam primijetio da se išta popravilo, igračke su u istom stanju kao što su bile. Zid oko navodnog pješčanika je popravljen, pa iz njega sada ne vire šarafi. Razvaljeno je i oko slavine gdje se pije voda, ali fotnana je puštena u rad. Zaštitari autima ulaze u park. Vidio sam kako navečer ljudi dolaze sa psima u park koji obavljaju nuždu tu gdje se djeca igraju, iako je postavljen znak zabrane ulaska pasa. Nisam zadovoljan, može bolje, ali to je jedino što imamo, pa i veliki broj djece koja koriste par pridonosi da stvari u njemu brže propadaju. No, očito je da se o njemu vodi malo brige. Nije park samo pokošena trava'', rekao je za Bljesak.info jedan od roditelja, koji sa svojom djecom redovito posjećuje park Zrinjevac.

Od ranije je poznato kako su za održavanje zelenih površina u parku zaduženi JP Parkovi Mostar, koji ovih dana sade cvijeće, te rade na uređenju dotrajalih grmova i stabala.

Inače, gradski park Zrinjevac se proteže na površini cca 3 ha između Ulice kralja Zvonimira, Ulice kralja Tvrtka, Ulice Nikole Šubića Zrinskog i Rondoa. Isti je izgrađen 1953. godine prema projektu krajobraznog arhitekte Smiljana Klaića.

Prema istraživanju iz 1972. godine o funkcionalnosti zelenih površina grada Mostara, gradski park Zrinjevac je ocijenjen ocjenom 4 za higijensku, estetsku, rekreativnu i opću funkcionalnost. U parku je tada popisano 314 stabala, s evidentiranom 31 vrstom drveća.

Danas je sve puno drugačije. 

Kopirati
Drag cursor here to close