Dezinfekcija

Tri najučinkovitija načina za oprati pamučnu zaštitnu masku

Prvi i najjednostavniji način je da nakon korištenja tog dana pamučnu masku stavite u kipuću vodu na pet minuta.
Lifestyle / Flash | 12. 11. 2020. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaštitne maske su nam saveznici i zato trebamo voditi računa o njima, a da bi bile učinkovite, potrebno ih je redovito i temeljito čistiti i prati.

Ovo su tri najučinkovitije metode za čišćenje zaštitnih maski, i to onih pamučnih ili od tkanine, kakve dobar dio ljudi i koristi.

Navedene metode, kako se navodi, ne bi se trebale primjenjivati na jednokratne medicinske maske, jer mogu učiniti štetu i smanjiti njihovu učinkovitost.

Prvi i najjednostavniji način je da nakon korištenja tog dana pamučnu masku stavite u kipuću vodu na pet minuta.

Masku možete oprati i u perilici za rublje, zajedno s drugom odjećom. Baš kao što sapun za ruke uništava virus razbijajući njegovu vanjsku površinu, deterdžent će biti dovoljan da očisti masku kako bi bila spremna za ponovnu upotrebu.

U ovom slučaju potrebno je obratiti pažnju na temperaturu, ne bi trebala biti niža od 60 stupnjeva Celzijevih.

Treći način kako možete očistiti vašu masku jest da je namočite na pet minuta u otopini koju ćete načiniti od jedne žlice izbjeljivača i litre vruće vode.

U ovom slučaju temperatura vode nije bitna, budući da izbjeljivač radi sanitarni posao, što dodatno osigurava stvar.

Da biste se riješili ostataka izbjeljivača, izvadite masku iz otopine i isperite je pod mlazom vode bilo koje temperature.

Nakon toga, potopite je u čistoj vodi još pet minuta. Masku nakon toga dobro osušite i bit će spremna, prenosi Slobodna Dalmacija. 

Kopirati
Drag cursor here to close