Bolji uvjeti

Pampersove donacije stižu u porodilišta širom BiH

Lifestyle / Flash | 09. 03. 2016. u 18:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porodilišta u Konjicu i Kaknju prva su dobila Pampersove donacije u vidu namještaja i pelena za novorođenčad, a povodom 10 godina Pampers – UNICEF kampanje ''1 pakovanje – 1 spasonosno cjepivo''. Donaciju je do sada dobilo 8 porodilišta, dok će dvije preostale donacije biti izvršena do kraja ožujka.

U ovoj kampanji, pored Konjica i Kaknja, za donacije su izabrani i Zenica, Bugojno, Velika Kladuša, Travnik, Tuzla, Jajce, Bihać i Tešanj.

Ovih 10 gradova izabrali su građani Bosne i Hercegovine, a koji su glasali na Pampersovoj službenoj Facebook stranici u prosincu prošle godine. Ovom prilikom, Pampers se želi zahvaliti svima koji su glasali i dali svoj doprinos u izboru porodilišta kojima je potrebna pomoć.

''U ime Ginekološko - akušerskog odjeljenja, te u ime menadžmenta Opće bolnice Konjic, želim se zahvaliti Pampersu na ovoj vrijednoj donaciji. Ova donacija zaista je dobrodošla u ovom trenutku i zaista je značajna za poboljšanje općih uvjeta te poboljšanje kvaliteta u našem odjeljenju'', izjavila je Dr. Suzana Sokolović – Begić, direktorica Opće bolnice Konjic.

Donacija za 10 gradova u Bosni i Hercegovini dio je Pampers – UNICEF kampanje, koja ove godine slavi desetu godišnjicu partnerstva na kampanji ''1 pakovanje – 1 spasonosno cjepivo''.

Tijekom ovog perioda, pokazali smo da zajedno možemo poboljšati živote majki i djece širom svijeta. Ova pomoć, u vidu namještaja i pelena za novorođenčad za 10 gradova u BiH, gesta je zahvale svim roditeljima iz BiH, koji su podržali ovu kampanju. Na ovaj način, Pampers nastavlja svoj plan da doprinese njezi beba u njihovim prvim danima života, nudeći podršku porodilištima.

Pampers zahvaljuje i svima koji su glasali i pomogli u izboru porodilišta kojima je pomoć potrebna.

Na Pampersovoj Facebook stranici, građani su glasali za gradove u kojima će porodilišta biti modernizirana pomoću Pampersove podrške.

Glasajući, građani su pokazali gest dobre volje, te pomogli majkama i djeci u Bosni i Hercegovini, al i širom svijeta, demonstrirajući još jednom da zajedno možemo promijeniti svijet na bolje.

Svatko, tko je glasao, postao je “glas” u desetogodišnjem Pampers – UNICEF partnerstvu “1 pakovanje – 1 spasonosno cjepivo”, poboljšavajući živote majki i beba širom svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close