Maturanti

Pale zaruke u mostarskoj medresi

Lifestyle / Flash | 11. 05. 2016. u 10:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maturant Karađoz-begove medrese u Mostaru Hasan Ćehajić iz Brčkog zaprosio je svoju dugogodišnju djevojku Dženetu Ahmetspahić iz Luksemburga pred svojim kolegama i razrednicima dan uoči mature.

Dženeta će se posebno sjećati ovog radosnog trenutka s obzirom na to da do trenutka kada je Hasan stao ispred nje nije znala da će joj baš tada postaviti sudbonosno pitanje, piše Dnevni avaz.

Hasan koji je i jučer bio pod snažnim emocijama prepričao nam je kako se odlučio iznenaditi svoju djevojku. Fotografija njihovih zaruka obišla je društvene mreže i skupila tisuće lajkova.

''Mama i ja smo nakon mature trebali otići u prošnju i kupili smo prsten, no htio sam da se Dženeta zauvijek sjeća da je zaprošena na prelijep način pa sam mami rekao da ću je iznenaditi i zaprositi u subotu na Starom mostu za vrijeme šetnje maturanata uoči mature. Svi smo se spremili i trebali smo krenuti ispred Medrese, a onda je počela padati kiša. Oslonio sam se na Gospodara i rekao:„Ako ne bude na Mostu, bit će negdje drugo'', ispričao je Hasan.

Hasan i Dženeta upoznali su se u Mostaru, ubrzo su postali najbolji prijatelji, a onda se rodila ljubav. Hasan kaže da je Dženeta drugačija od svih djevojaka, te da ga je upravo to privuklo kod nje.

Kopirati
Drag cursor here to close