Službeno prijavljenih

Pada rekord: Na Kupres stiže više od 3.000 Ivana

Lifestyle / Flash | 20. 07. 2017. u 07:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za manifestaciju ''Okupljanje 1.000 Ivana'' koja će se održati na Kupresu 30. srpnja, prijavilo se više od 3000 Ivana.

Potvrdili su to organizatori manifestacije u HRT-ovoj emisiji ''Dobro jutro, Hrvatska''. Osim toga, priprema se i 1.000 janjaca za sve okupljene.

Manifestacija će se održati posljednje nedjelje u srpnju, na Obiteljsku nedjelju. Sudionici se mogu prijaviti na web stranici 1000ivana.com još danas, 20. srpnja.

Manifestacija je prijavljena i za obaranje Guinnessovog svjetskog rekorda za okupljanje najviše ljudi istog imena na jednom mjestu.

Ivani će se nakon svete mise postrojiti na Gradskom stadionu HNK Kupres. Uvečer kreće kulturno-umjetnički i zabavni program u kojem će, između ostalih, nastupiti Mate Bulić i Marko Perković Thompson.

Organizator je Udruga ''Kupreški Kosci''.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je pismo potpore okupljanju 1000 Ivana na Kupreškom polju koje će se održati zadnjeg dana srpnja, potvrđeno je iz Udruge Kupreški kosci na čiju adresu je pismo stiglo.

U pismu Grabar-Kitarović navodi kako cijeni ovaj projekt za koji vjeruje da će okupiti mnoge obitelji te biti prigoda za bolje upoznavanje s kulturom i običajima kupreškog kraja.

Također, navodi kako iznimno cijeni udruge koji doprinose očuvanju hrvatskog identiteta, kulture, tradicije i običaja u Kupresu i u BiH u cjelini.

"Bosna i Hercegovina je za Republiku Hrvatsku iznimno važna prijateljska i susjedna država. Od početka svoga mandata činim sve, a činit ću i dalje, kako bi se ostvarili ciljevi i interesi hrvatskog naroda te osigurao opstanak i ostanak Hrvata i očuvanje hrvatskog identiteta u Bosni i Hercegovini kao jednog od triju konstitutivnih naroda ove države", stoji u pismu.

Na kraju pisma Udruzi Kupreški kosci zaželjela je uspjeh u daljnjem radu te u pripremi i realizaciji navedenog projekta, s iskrenom željom da projekt okupi najviše osoba istoga imena na jednom mjestu i na taj način postigne rekord za upis u Guinnessovu knjigu rekorda, što bi, kako je navela, ujedno doprinijelo i promidžbi kupreškog kraja.

Kopirati
Drag cursor here to close