Vozači oprez!

Pad temperatura u BiH: Snijeg i minusi očekuju se do petka

Lifestyle / Flash | 18. 04. 2017. u 21:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon temperatura koje su se ovih dana popele i do 20 Celzijevih stupnjeva u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine u poslijepodnevnim satima počeo je padati snijeg, javlja Agencija Anadolija.

U Sarajevu je izmjereno 0 stupnjeva, a kako navodi Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZBiH), sutra se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme.

"Više padalina ujutro i u noći na četvrtak. U jutarnjim satima većinom susnježica i snijeg, a preko dana u nizinama i slaba kiša. Tijekom noći na četvrtak, padom temperature zraka, uglavnom će padati snijeg ili susnježica. U jutarnjim satima sa slabom kišom, na planinama slab snijeg. U drugoj polovici dana u Hercegovini smanjenje naoblake", istaknuli su iz FHMZBiH.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2, na jugu zemlje od 5 do 8 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva Celzijevih.

I u četvrtak se u Bosni očekuje oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom. Preko dana u nizinama će padati i kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 1 do 5 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 5, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva Celzijevih.

Snijeg i susnježica se, kako navodi FHMZBiH, očekuje i u petak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 2 do 5 stupnjeva, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni Celzijevih.

Iz BIHAMK-a navode da snijeg povremeno pada na dionicama u višim predjelima, a izdvajaju prevoje Komar (Travnik-Donji Vakuf), Koprivnica (Bugojno-Kupres) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf). Zbog najavljenih sniježnih padalina tijekom noći, apeliraju na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Upozoravaju i na brojne odrone, a izdvajaju magistralnu cestu Donji Vakuf-Jajce-Crna Rijeka.

Kopirati
Drag cursor here to close