Poticaj

Ovog ljeta planirajte Bihać: Uz ljetovanje na Uni dobivate 200 KM

Ponude sa vaučerima na tržištu BiH službeno se očekuju sredinom srpnja.
Lifestyle / Flash | 09. 07. 2020. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počelo je oglašavanje za prikupljanje turističkih ponuda u Bihaću za vaučere koje izdaju Grad i Turistička zajednica. Državljani BiH ovog će ljeta biti subvencionirani sa 200 KM ukoliko se odluče za odmor u Bihaću. Jedini je uvjet da ponuda aranžmana kojeg odaberu ne bude manja od 300 KM.

Povrat novca je moguć u realizaciji programa subvencioniranja turističkih i ugostiteljskih usluga putem vaučera. Rezultat je to zajedničkih napora Gradske uprave Bihaća i TZ-a da pomognu ovdašnje turističke radnike i ugostitelje kojima je pandemija Covid-19 nanijela velike ekonomske štete, a time i Bihaću u cjelini.

''Ovo je ideja mlađih ljudi s kojima imam zadovoljstvo da surađujem, a koji su i mnogo pametniji od mene'', ističe gradonačelnik Šuhret Fazlić, pripisavši zasluge i ekipi iz Turističke zajednice grada, koja čak nema profesionalno zaposlenih osoba.

''Cilj nam je da se što više građana BiH odazove našem projektu, za koji smo u proračunu osigurali 100.000 KM, a naš partner UNDP 54.000 KM i to u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), koji financira vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda'', kaže za Oslobođenje v. d. direktora TZ-a Bihaća Armin Amidžić.

Predviđena je podrška svakoj turističkoj ponudi iz javnog poziva sa vaučerom od 200 KM, što bi prema projekciji i očekivanjima TZ-a Bihaća trebalo osigurati minimalno 2.800 noćenja u gradu.

''Ovo je konkretna pomoć turizmu u našem gradu i očekujemo da će se povećati broj domaćih turista i da ćemo dodatno prezentirati naše ljepote domaćim turistima'', naglašava Amidžić.

Ističući da je program subvencioniranja turističkih i ugostiteljskih usluga putem vaučera još jedan doprinos Grada Bihaća ekonomskom oporavku gospodarstva, gradonačelnik Fazlić dodaje da je dosadašnjih 1,3 milijuna KM izdvojenih za podršku privrednim subjektima koji nisu radili za vrijeme pandemije uveliko pomoglo oporavku gospodarstva u Bihaću.

''Kako nam je turizam jedna od razvojnih šansi, odlučili smo da kroz ovaj projekt konkretno pomognemo našim turističkim djelatnicima koji su uložili značajna sredstva u povećanje smještajnih kapaciteta i turističke ponude pred ovu sezonu'', smatra Fazlić.

Ponude sa vaučerima na tržištu BiH službeno se očekuju sredinom srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close