Planirate putovati?

Ovo su najpoželjnije europske destinacije za 2021.

U nadi da će proljeće ipak donijeti neke bolje dane, maštamo o svim mjestima koja bismo voljeli posjetiti čim situacija to dopusti.
Lifestyle / Flash | 25. 11. 2020. u 20:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na aktualnu situaciju u svijetu koja se mijenja doslovno iz dana u dan, teško je reći kakva nas godina čeka.

Kad su putovanja u pitanju, njih smo ove godine potpuno otpisali, a neka istraživanja uspjela su odrediti trendove za 2021. i dala su neka predviđanja o tome kako će svijet putovanja izgledati.

I dok su mnoge europske granice prije dva mjeseca bile otvorene za turistička putovanja, danas je situacija bitno drugačija. Mnoge europske zemlje su u drugom lockdownu, a iako su granice otvorene, preporučuje se izbjegavanje svih putovanja koja nisu nužna.

U nadi da će proljeće ipak donijeti neke bolje dane, maštamo o svim mjestima koja bismo voljeli posjetiti čim situacija to dopusti.

Prestižni američki časopis posvećen putovanjima Conde Nast Traveller ovih je dana objavio listu 10 najpoželjnijih europskih destinacija u 2021., piše Journal.hr. Koje su se zemlje, gradovi i mjesta našli na popisu, pročitajte u nastavku.

10. AZORI

Na 10. mjestu smjestili su se Azori, portugalsko otočje i istoimena autonomna regija u sjevernom Atlantiku. Ovi vulkanski otoci su iznikli na morskom dnu i uspinjali se sve dok nisu provirili iz nemilosrdnih valova Atlantika. Arhipelag od 9 otoka je prilično razvučen i svaki je otok posve unikatan.

9. DUBROVNIK

Svoje mjesto na ovoj listi našao je i Dubrovnik koji je zauzeo 9. mjesto. Predstavljen je kao popularno odredište za fanove serije Game of Thrones, ali i kao grad poznat po blizini prekrasnih Elafitskih otoka Koločepa, Šipana i Lopuda. je posebno istaknut kao grad s prekrasnim franjevačkim samostanom iz 15. stoljeća, jedinstvenim kamenim kućama i egzotičnim vrtovima.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Dubrovnik Croatia (@dubrovnik.croatia)

8. SKÅNE, ŠVEDSKA

Najjužnija švedska pokrajina rijetko dobiva pažnju kakvu zaslužuje. Ali Skåne se isplati istražiti jer nudi sve od šarmantnih gradova do divnih jezera. Najpoznatiji grad ove pokrajine je Malmö, inače treći grad po broju stanovnika u Švedskoj.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Skåne, Southern Sweden (@visit_skane)

Malmö ima sve ono po čemu su Kopenhagen i Amsterdam tako poznati i poželjni – ovdje živi puno mladih, grad je prošaran kanalima i vrlo je bike friendly, postoji pregršt cozy i šarmantnih kafića…

7. SALENTO, ITALIJA

Salento je poluotok i pokrajina na jugu talijanske ‘čizme’ pa se često opisuje kao njegova ‘peta’. Glavni grad je Lecce, uređen u baroknom stilu koji sadrži mnoštvo baroknih kulturnih spomenika i djela antičke i srednjovjekovne arhitekture.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Salento official page® (@salento_official_page)

6. TEMIŠVAR, RUMUNJSKA

Ovaj rumunjski grad ima nadimak ‘mali Beč’ zahvaljujući svojim secesijskim zgradama i kružnim središtem grada. Iako nije tako profinjen kao Beč, upravo je u tome poanta. Njegov centar nije prepun turista kao što je slučaj u Beču, a dovoljno je šarmantan da ga se isplati istražiti.

Inače, Temišvar je bio prvi grad s električnim osvjetljenjem u Europi, a neke njegove zgrade projektirao je slavni Gustave Eiffel.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli® (@nevenaaaaar)

5. CHANIA, KRETA

Conde Nast Traveller opisuje Chaniu kao divan grad dodajući da je njegova glavna zvijezda gastronomija. Od jednostavnih, šarmantnih kafića uz obalu do fine dining restorana, ovaj grad na sjeverozapadnoj obali grčkog otoka Krete ima brzorastuću gastro scenu koja mami nepca svakog foodieja.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Crete Chania (@crete.chania)

4. HELSINKI, FINSKA

Osim predivne arhitekture i restorana smještenih uz obalu Finskog zaljeva, glavni grad Finske obiluje muzejima, galerijama i koncertnim dvoranama pa je stvarno jedan pravi, svjetski grad kulture koji bi svaki zaljubljenik u kulturu (ali i svi ostali) trebali posjetiti barem jednom u životu.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Helsinki, Finland (@helsinkiofficial)

3. EL HIERRO, KANARI

Kanarski otoci sa svojim predivnim plažama i krajolicima koji oduzimaju dah u idućoj će godini biti veliki hit, predviđa Conde Nast Traveller. Međutim, umjesto užubane Gran Canarie i turističkih Tenerifa, preporučuju odlazak na El Hierro, najzapadniji i najmanji otok arhipelaga.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli El Hierro Island (@elhierroisland)

2. MELIDES, PORTUGAL

S netaknutim pješčanim plažama i malim seoskim trgovima, ovo selo na obali Portugala već je prozvano novom Comportom. Ovdje nema boutique hotela i trendi umjetničkih galerija. Umjesto toga, naći ćete puste plaže i kilometre vinograda i rižinih polja, a sve to čini Melides mjestom koje ćete željeti posjetiti.

1. SLOVENIJA

Conde Nast Traveller je nama susjednu Sloveniju smjestio na sam vrh najpoželjnijih destinacija u 2021. godini. Spominju njihove rijeke, jezera i snijegom prekrivene vrhove planina koji svi redom ostavljaju bez daha.

Kao najpoznatiju prirodnu atrakciju navode Bledsko jezero te pišu da je mirnije od bilo kojeg drugog europskog jezera. Mi bismo još nadodali Bohinjsko jezero, koje je još ljepše, mirnije i svakako manje prenapučeno turistima.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli (@bledlake)

Kopirati
Drag cursor here to close