Eleven Madison Park

Ovo je najbolji restoran na svijetu

Lifestyle / Flash | 05. 04. 2017. u 16:56 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njujorški Eleven Madison Park proglašen je najboljim restoranom na svijetu na svečanosti održanoj u srijedu u Melbourneu.

To je prvi takav naslov za restoran smješten u art deco zgradi s visokim stropovima koja gleda na njujorški Madison Square Park.

Restoran je prošle godine završio na trećem mjestu, a najpoznatiji je po svom sezonskom meniju od više slijedova kojim se slavi bogata povijesna i kulinarska tradicija New Yorka, objavio je organizator natječaja William Reed Business Media.

Eleven Madison Park proglašen je i najboljim restoranom u Sjevernoj Americi za 2017. godinu.

Nagrade za najbolji restoran dodjeljuju se već 15 godina, a odabiru se glasovima Akademije 50. najboljih svjetskih restorana koju čini više od tisuću utjecajnih kulinarskih pisaca i kritičara, kuhara i ugostitelja.

Drugo mjesto je zauzela Osteria Francescana iz talijanske Modene koja je prošle godine bila pobjednik, a ove je godine zadržala titulu najboljeg europskog restorana.

Prvi među azijskim restoranima je Gaggan iz Bangkoka koji je završio sedmi na sveukupnoj listi.

Najboljim slastičarom proglašen je Dominique Ansel iz New Yorka koji je predstavio svoj autorski hibrid kroasana imena Cronut, dok je najboljom kuharicom proglašena Ana Roš iz Hiše Franko, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close