Ne preporučuje se

Ove stvari su strogo zabranjene nakon seksa

Lifestyle / Flash | 06. 11. 2016. u 08:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako orgazam ili orgazmi često pomute pamet nekoliko je stvari strogo zabranjeno raditi nakon seksa. Obratite pozornost na njih te ih pokušajte ne kršiti, navode na womenshealthmag.com.

1. Zaboraviti piškiti. Kada penis sretne vaginu, bakterije se često odgurnu u mjehur, što može dovesti do infekcija. Baš zato, stručnjaci sugeriraju pražnjenje mjehura unutar jednog sata nakon spolnog odnosa.

2. Čišćenje sapunom ili gelom. Neke se žene nakon seksa osjećaju 'nečistima' pa ispiru vaginu sapunom, gelom za tuširanje ili intimnim gelom, no to stvarno nije potrebno. Ne samo da tako riskirate alergije već i koža nakon seksa reagira drugačije na oštre kemikalije u sredstvima za čišćenje, a tako možete 'navući' vaginalnu iritaciju i suhoću. Vagina je organ koji se sam čisti te treba biti tretirana vrlo nježno pa ono što ne biste stavljali u usta, nemojte stavljati ni u ili oko svoje vagine. Ispiranje vodom bit će sasvim dovoljno, piše Slobodna Dalmacija.

3. Spavanje u seksi donjem rublju. Pamučno je uvijek bolja verzija, jer je prozračno. Nakon seksa, koža je topla i vlažna, zbog znoja, sjemena i vaginalnog iscjetka. Sintetičko rublje uvijek je grozan izbor, jer koža ne diše pa sasim tim je plodno tlo za gljivična oboljenja.

4. Topla kada. Izloženost vodi povećava šanse za infekcije.

5. Korištenje vlažnih maramica. Nikako! Ako ste osjetljivi na kemikalije kao što su alkohol, glicerin i neka ulja, ovo je proizvod koji bi trebali izbjegavati nakon seksa, ako ne želite - iritacije poput crvenila, oteklina i svrbeža.

Kopirati
Drag cursor here to close