Zima na bh planinama

Otvorena zimska turistička sezona na Bjelašnici i Igmanu, ali bez snijega

Lifestyle / Flash | 14. 12. 2015. u 13:30 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zimska turistička sezona otvorena je danas na Bjelašnici i Igmanu, ali ne i skijaška, jer na olimpijskim planinama nema dovoljno snijega - kazala je Feni predstavnica KJP ZOI 84 Amra Kaljić.

Istaknula je da su proteklih dana temperature bile dosta visoke te da nisu uspjeli proizvesti snijeg.

''Večeras i sutra planiramo uključiti topove za umjetno osnježavanje da bi u srijedu mogli pustiti vertikalni transport, odnosno BX lift'', najavila je Kaljić.

Podsjetimo, u subotu je na olimpijskoj Jahorini službeno otvorena skijaška sezona. zimska turistička sezona.

Iako vremenski uvjeti, kao i visina snijega nisu bili na zadovoljavajućoj razini, uposlenici Olimpijskog centra (OC) Jahorina potrudili su se da uz umjetno osnježavanje pripreme stazu Poljice na kojoj su se mogli okušati ljubitelji skijanja.

Direktor OC Jahorina Velibor Lazarević izjavio je da je prošla sezona bila jedna od najboljih poslijeratnih i da su imali najveći broj skijaša i najviše skijaških dana. Izrazio je nadu da će i ove godine imati dobru sezonu i veliki broj skijaša koji će uživati na uređenim stazama te da će zaposleni OC Jahorina dati sve od sebe da sezona bude uspješna.

Nakon punih 20 godina, krajem studenog je na Vlašiću počela skijaška sezona. Naime otvorenje zimske turističke, ali i skijaške sezone obično je bilo polovinom prosinca. Ove godine snježni pokrivač stigao je ranije. Za razliku od skijaške sezone koja je počela u studenom svečano otvorenje turističke sezone od strane turističke zajednice SBK na Vlašiću planirano je za 18. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close