Filmski praznik

Otvoren festival u Cannesu

Lifestyle / Flash | 17. 05. 2017. u 19:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prikazivanjem filma Ismaelovi duhovi u kojem glume dvije najpoznatije francuske glumice u srijedu je otvoren festival u Cannesu. U njemu glume Marion Cotillard i Charlotte Gainsbourg, a radnja se odvija oko redatelja čija je supruga nestala prije 20 godina, piše Hina.

Otvoriti festival velika je čast za filmove, no to znači da ne ulaze u službenu konkurenciju, što je nagrađivani redatelj Arnaud Desplechin prozvao olakšanjem.

''Osjećate se pomalo sigurnije nego kad ste u službenoj konkurenciji, a to je i velika čast'', rekao je Desplechin na novinskoj konferenciji nakon prikazivanja svog filma za medije, te uoči službene premijere.

''Mislim da je manje opasno nego kad ste u konkurenciji jer su tad francuski mediji brutalniji i jače podijeljeni'', dodao je redatelj.

Čini se da su Ismaelovi duhovi, film koji ima elemente špijunskog trilera, melodrame i ponekad farse, dobro prihvaćeni na tom festivalu gdje je uobičajeno da kritičari glasno negoduju tijekom projekcije uratka koji im se ne sviđa.

Ako je taj film autobiografski, kao što tvrdi Louis Garrel, jedan od glumaca, čini se da je život francuskog redatelja pun očaja, alkohola i besanih noći, ali i pun strasti.

Festival u Cannesu održava se do 28. svibnja

Kopirati
Drag cursor here to close