Inicijativa

Otkazivanje Merlinovog koncerta: Je li cilj da Dino ne zaradi i je li Nova godina ionako grijeh?

Lifestyle / Flash | 19. 12. 2016. u 09:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Koncert Dine Merlina će Sarajevo koštati stotine tisuća maraka. Ovaj FB page pokreće inicijativu da se koncert otkaže a da se sredstva preusmjere u humanitarnu pomoć stanovicima Alepa, kao što je to dobar dio svijeta nekada činio za Sarajevo u najtežim trenucima'', navodi se na Facebook stranici 'Sarajevo za Aleppo' s koje je pokrenuta inicijativa za otkazivanje novogodišnjeg koncerta Dine Merlina.

''Budimo humani, pokažimo humano srce Sarajeva. Merlinovih koncerata će biti, bez jednog možemo a drugima bi ovaj novac značio mnogo. Sjetite se djece Sarajeva kada razmišljate o djeci Alepa. Djeca, mladi, žene, stari. Oni iz Alepa su mi'', navodi se na stranici.

Inicijativa je, većinom, naišla na odobravanje. No, neki smatraju kako bi taj novac trebalo usmjeriti na liječenje djece u bih jer i u našoj zemlji djeca umiru zbog neimaštine.

Drugi komentiraju kako je sve ''palo'' na leđa Dine Merlina pa se svelo na to samo da Merlin ne zaradi.

''Sve se svodi da sam Dino da pare a nitko ne reče hajde da svi sudjelujemo u tome i da svi damo realan dio. Ne, to nema. Samo nek' Dino da'', navodi se u komentaru.

Jedan komentator pita zašto bi Grad dao novac.

''Svi Vi koji pokrećete inicijative prikupite sredstva sa svojih računa i anonimno pomozite, a ne samo šuplja po drustvenim mrežama'', navodi.

Neki su pak priču okrenuli u drugom smjeru pa jedan od komentara navodi kako je to ionako grijeh.

''Nama muslimanima a i ne muslimanima je muzika zabranjena a pogotovo hadžijama poput Dine a sad tko hoće grijeh taj će slušati muziku pa i hadžiju Merlina pa uzmi što ti drago'', navodi se u komentaru.

Još neki smatraju da je proslava ionako grijeh.

''Još za kršćansku godinu tolike svote novca se izdvajaju i to većinom od poreza Bošnjaka u vremenu kada narod Sirije vapi za svakim gramom pomoći koja im dođe je dobro došla. Podržavam ovu inicijativu i vidjet ćemo je li naše drago Sarajevo izgubilo onu dobru dušu koju je stoljećima strpljivo čuvalo. Ovo je test ljuskosti i osjećaja pomoći nevoljniku'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close