Super hrana

Osvježavaju i smanjuju trbuh: Namirnice idealne za ljetne vrućine

Lifestyle / Flash | 23. 07. 2016. u 16:53 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hranite li se ovim stvarima ovoga i svih narednih ljeta, garantirano nećete biti žedni, niti ćete morati brinuti kako niste unijeli dovoljno vode u organizam, piše Pun kufer.

Svježi krastavci
Čak 90 posto svježih krastavaca čini voda, pa su idealni za svaki dan. Sadrže vlakna i vitamin C, a smanjuju i znojenje. Ubacite ih u svoj dnevni meni, i vrlo brzo ćete uočiti poboljšanja u svojem organizmu.

Rajčica
Kao i krastavci, rajčice također sadrže visoki postotak vode te malo kalorija. Umak od rajčica idealan je za ljetne dane, a možete staviti na razne tjestenine i pizze.

Patlidžan
Ima sve odlike zdrave hrane: mnoštvo vlakana i vode, i malo kalorija. Dodajte ih svojoj ljetnoj prehrani, obavezno.

Tikvice
Ako su rajčice i krastavci prepuni vode, što tek onda reći za tikvice u čijem je sastavu čak 95 posto vode! Uz to dodajte bogatstvo vitamina A i C i kalija, i eto vam odgovora zašto ih treba jesti u velikim količinama.

Lubenica
U njenom sastavu nalazimo 92 posto vode. No, to nipošto nije sve. Kalcij, magnezij, kalij i natrij su sastojci koji ovu namirnicu čine poželjnom i idealnom za vruće dane.

Kruške
Uz sladak, fin i osvježavajuć okus, kruške sadrže i zdrava vlakna i mnoštvo vode. Uglavnom, imaju sve što vam treba da budete u top formi.

Ananas
Čudesno voće! Ne samo da vas neće ostaviti žednima, već će vas zaštititi i od mnogih zdravstvenih problema. Jedite ga s povjerenjem.

Kopirati
Drag cursor here to close