Načelnik Vidić organizirao druženje

U Čapljini obilježen Međunarodni dan osoba s Down sindromom

Sva sredstva prikupljena od prodaje pića idu u humanitarne svrhe, odnosno za rad navedenih udruga.
Lifestyle / Flash | 21. 03. 2019. u 12:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s Down sindromom - 21. ožujka, načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić ugostio je u općinskim prostorijama štićenike čapljinske udruge "Cvijet" i Caritasove radionice "Betlehem" i zajedno s njima obišao urede te im opisao i pokazao kako protječe jedan radni dan načelnika.

U druženju i razgovoru s djecom i njihovim roditeljima, kao i voditeljem radionice "Betlehem" i HU "Cvijet", načelnik Vidić je istaknuo podršku i potporu udrugama, posebice djeci i roditeljima, te im uručio simbolične poklone.

Iz Općine Čapljina istakli su kako ovo nije jedini dan kada se načelnik brine o udrugama, navodeći kako se iz općinskog proračuna redovno pomaže radu udruga te da je to posebno istaknuto na ove simbolične datume.

"Ovaj posjet je ujedno primjer i poziv svim ljudima da posvete malo više pažnje ovoj djeci koja danas nisu skrivala radost i oduševljenje.

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Danas je sve bilo u znaku šarenih čarapa, tako je i načelnik Smiljan Vidić nošenjem šarenih čarapa, i na taj način pokazao podršku borbi osoba s Down sindromom, kako bi se što bolje integrirali u naše društvo", istakli su iz općine.

Još jedan događaj kojim će se u Čapljini obilježiti Međunarodni dan osoba s Down sindromom održat će se u subotu, 23. ožujka, kada će sobe s Down sindromom sudjelovati u akciji "I mi to možemo" u sklopu koje će u razdoblju od 10 do 14 sati posluživati goste "Craft Caffea".

Svim gostima navedenog bara omiljeni napitak poslužit će štićenici udruga HU "Cvijet" i Radionice "Betlehem" a sva sredstva prikupljena od prodaje pića idu u humanitarne svrhe, odnosno za rad navedenih udruga, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close