Pokrenuta kampanja

Osmijeh je uvijek u modi: Stiže ''Zubomobil''

Lifestyle / Flash | 30. 03. 2017. u 16:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom travnja Orbit, već treći put, pokreće izvrsni projekt ''Zubomobil'', namijenjen osnovnoškolcima u Bosni i Hercegovini.

''Zubomobil'' je stomatološka ordinacija u potpunosti opremljena kao i bilo koja druga slična ordinacija, no sa jednom velikom razlikom: ona je mobilna i u potpunosti prilagođena mališanima. Pored vrhunske stomatološke opreme, unutrašnjost ''Zubomobila'' je vesela i šarena s namjerom da kod mališana otkloni nelagodu koju najčešće imaju pri posjeti stomatologu.

''Zubomobil'' će na svoje putovanje po osnovnim školama u cijeloj Bosni i Hercegovini krenuti u sljedećoj školskoj godini, a pokrećemo ga – svi mi. Naime, u prvom dijelu projekta, kao i ranijih godina, kupovinom Orbit žvakaćih guma se izdvajaju sredstva koja osiguravaju putovanje od nekoliko tisuća kilometara, u desetinama gradova i škola. Stomatolozi i pedodonti će mališanima u nižim razredima osnovnih škola pregledati zubiće, izdati zubarske kartone i, najvažnije, poklonima i diplomama nagraditi njihovu hrabrost, priopćeno je.

''U prethodne dvije godine, jako veliki broj stomatoloških kartona ''Zubomobila'' je stigao u javne zdravstvene ustanove i privatne ordinacije», kaže Darja Šušteršič, direktorica tržišta Mars za BiH, Sloveniju i Hrvatsku i pojašnjava: ''Za nas i stručnjake u Stomatološkoj komori FBiH i Komori doktora stomatologije RS-a je ovo odličan pokazatelj da je ovaj projekt uspio u svojoj osnovnoj namjeri, da podigne svijest i djece i njihovih roditelja i staratelja o važnosti prevencije u očuvanju zdravlja''.

Projekt su, prije tri godine, inicirale i zajedno s Orbitom realizirale upravo stomatološke komore, sa ciljem prikupljanja bolje i preciznije baze podataka o stanju oralnog zdravlja djece, koja ranije nije postojala. I u ovoj, trećoj godini, komore podržavaju ovaj veseli karavan.

Kampanja pod sloganom «Pokrenimo ''Zubomobil'' zajedno» počinje uskoro na teritoriju cijele zemlje i trajati će dva mjeseca. U razdoblju trajanja promocije 7% ukupne prodaje Orbit žvakaćih guma bit će izdvojeno za opremanje mobilne stomatološke ordinacije koja na put kreće u rujnu 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close