Poslovna zajednica nije ravnodušna

Osigurano 79.000 KM za rad 'Roditeljske kuće'

Ohrabruje činjenica, dodao je, da standardi u liječenju djece prate europske standarde i postotak izlječenja je veći od 80 posto, a broj izliječenih u BiH je veći od 1.000.
Lifestyle / Flash | 20. 03. 2018. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donatorski ček sa sredstvima prikupljenim humanitarnom akcijom "Osmijeh svaki dan", koju je organizirala Američka trgovačka komora u BiH (AmCham BiH) u suradnji s Udrugom "Srce za djecu oboljelu od raka", svečano je danas uručen  "Roditeljskoj kući".

Sredstva, u iznosu  79.000 KM, prikupljana su za osiguranje nesmetanog rada "Roditeljske kuće" koja egzistira zahvaljujući senzibilitetu pojedinaca i društvenih struktura u posljednje dvije godine.

Kako je danas istaknuto, ovo je dokaz da poslovna zajednica u BiH nije ostala ravnodušna na poziv AmChama za realizaciju ove društveno odgovorne aktivnosti, a to je da se pomogne korisnicima "Roditeljske kuće", odnosno djeci s malignim oboljenjima.

AmCham Bosne i Hercegovini tijekom humanitarne akcije uspio je animirati više od 30 volontera iz bh. poslovne zajednice koji su se dobrovoljno prijavili kako bi kontinuirano sudjelovali u njenom radu u skladu s njihovim afinitetima i mogućnostima.

Direktor Udruge "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat podsjetio je u izjavi za Fenu da je više od 100 obitelji koristilo smještaj ove kuće, druge usluge poput savjetovanja s psihologom i socijalnim radnikom, ali i namirnice i higijenske potrepštine koje su besplatne.

''Ljudi koji dolaze izvan Kantona Sarajevo, a koji su suočeni s bolešću njihove djece ne bi trebali brinuti o smještaju i izgradnjom ove kuće to smo riješili te se roditelji mogu fokusirati na liječenju svoje djece'', pojasnio je Kubat.

Ohrabruje činjenica, dodao je, da standardi u liječenju djece prate europske standarde i postotak izlječenja je veći od 80 posto, a broj izliječenih u BiH je veći od 1.000.

Ipak potrebnim je nazvao da institucije sustava više ulažu u zdravstvo i za to se i Udruga zalaže, a "Roditeljska kuća" je primjer da se može sve kada se udruženo djeluje, budući da je u ove dvije godine bilo na tisuće donatora.

Mišljenja je da bi sustavno rješenja za funkcioniranje ove kuće riješilo mnoge probleme, ali je podsjetio i da je Federalna vlada prošle godine grantom putem Ministarstva za rad i socijalnu politiku i iz proračunske rezerve izdvojila 60.000 KM.

Također, 49.000 KM uplatila je Agencija za oduzetu imovinu pri Vladi Federacije BiH. To je, kaže Kubat, praksa zemalja regije i Europske unije, ali je ovo prvi put da su sredstva iz ove agencije dodijeljena u humanitarne svrhe.

Najavljeno je i da će Američka trgovačka komora nastaviti surađivati sa Udruženjem, s ciljem ostvarivanja zajedničkog cilja, a to je pronalaženje sistematskog rješenja kojim će „Roditeljska kuća“ egzistirati duži vremenski period.

Kopirati
Drag cursor here to close