Donosimo detalje

Osam tajni koje će vam hotelijeri teško priznati

Lifestyle / Flash | 19. 03. 2016. u 12:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hotelijeri su na Quori i Redditu otvorili dušu i ispričali osam tajni, koje nikad ne bi rekli svojim gostima.

1. Smrtni slučajevi
Jedna od najspominjanijih tajni jest broj ljudi koji su preminuli u hotelskim sobama. Jedan je korisnik ispričao svoje iskustvo, kad se gost u hotelu u kojemu je radio objesio. "Stigla je policija koja je sa sobom povela određene ljude, te su posao obavili tako dobro da nitko od drugih posjetitelja nije imao pojma što se dogodilo. A nije objavljeno čak ni u lokalnim vijestima", napisao je korisnik, dodavši kako se tu radi o tome da se hoteli na takav način štite od lošeg publiciteta.

2. Slavne osobe
"Ako ste gost, osim ako slučajno ne vidite poznatu osobu, nećete imati pojma da je on u hotelu kad i vi", napisala je jedna zaposlenica hotela.

3. Veze i preljubi
Osoblje obično prepozna tko je u hotel došao počiniti preljub. "Da, znamo vas prepoznati. I nimalo nas ne zanimate, a ako dođete sa supružnikom ili boljom polovicom, možemo odrediti gotovo iste sekunde kad zakoračite u hotel, tko od vas donosi odluke u vezi", opisala je svoje iskustvo jedna djelatnica.

4. Policija
Gotovo su svi hoteli povezani s policijom i to nema nikakve veze s gostima, nego s prirodom objekta. Tamo gdje ima više ljudi, veća je i vjerojatnost da će doći do izgreda, kažu hotelijeri. Osim toga, policajci su obično zadovoljni komunikacijom s hotelskim osobljem, jer obično dobro zaključe u kojem slučaju treba uključiti i policiju, piše N1.

5. Čistoća
Nikad, nipošto ne dirajte prekrivače, poplune ili daljinske upravljače u hotelskim sobama, upozoravaju hotelijeri. Njih, naime, nikad ne peru! Osim toga, oprezno koristite čaše na umivaonicima, ali i nemojte gledati ispod kreveta ili na druga teško dostupna mjesta, jer se njih ne čisti ili ih se ne čisti temeljito. "Stavite ručnike ili plahte na stolce ili dvosjed, jer mnogi na njih sjedaju goli. To je užasno, ali često vidimo smeđi trag na stolcu uz stol, a o tome nitko ne razmišlja", napisao je jedan korisnik Reddita.

6. Otkazivanje
Otkazivanje u zadnji tren hoteli naplaćuju, a hotelijeri su otkrili savjet kako to možete izbjeći. Naime, nazovete hotel i pomaknete rezervaciju za nekoliko dana kasnije, potom nakon nekoliko sati ponovno nazovete i otkažete rezervaciju. "Naknada za otkazivanje će vas zaobići, jer će sad postojati novo vrijeme otkazivanja, s novim datumom", napisao je jedan član osoblja.

7. Rezervacija
Nemojte rezervirati sobu preko posrednika, jer je to skuplja opcija. Sobu nastojte rezervirati sami, a vodite i računa o dobu dana, jer su kasnije rezervacije jeftinije.

8. Gratis stvari
Vratari vam itekako mogu biti od pomoći. "Ja vam mogu dati besplatne bočice s vodom, tampone, kartice za parking, tuneju, prevesti vas ako je riječ o kratkoj relaciji, rezervirati nešto, organizirati kemijsko čišćenje, pa čak i unaprijediti vas da dobijete bolju sobu, samo ako me lijepo zamolite. No, to nitko ne čini, jer svi misle da sam ja samo vratar", napisao je jedan vratar, piše Express.

Kopirati
Drag cursor here to close