Jedan je Dino!

Osam godina od smrti Kralja funka

Lifestyle / Flash | 07. 09. 2016. u 11:41 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijest o smrti hrvatskog kralja funka tog je 7. rujna 2008. godine malo koga ostavila ravnodušnim. Dino Dvornik iznenada je preminuo u svom doma u 44. godini, a hrvatska glazbena scena ostala je bez kreativca koji nije imao konkurenciju, piše 24sata.

Pjevača je publika upoznala u seriji Miljenka Smoje 'Naše malo misto' gdje je glumio još kao dijete. Kad je imao 17 godina s bratom Deanom osnovao je funk bend 'Kineski zid'. Porinom je nagrađen tri puta - za skladbu 'Afrika' iz 1996., za album 'Enfant terrible' 1997. i za album 'Vidi ove pisme...' 1998. godine. 'Afrika', 'Udri jače manijače', 'Hipnotiziran', kao i brojni drugi hitovi, i danas se rado slušaju.



Dina pamte po energičnom i otkačenom načinu života koji je svojevremeno predstavio u obiteljskom reality showu 'Dvornikovi'. Iza sebe je ostavio suprugu Danijelu i kći Ellu koje nemaju običaj odlaziti često na grob jer se Dina prisjećaju svakoga dana u detaljima oko sebe. Danijela sve češće boravi na Braču, a Ella se preselila u London.

Kolege se Dvornika najčešće sjete kad rade na novim pjesmama. Nedostaje im kreativnost hrvatskoga kralja funka.


Sigurno bismo zajedno snimili nešto odlično. Velika je šteta što ga više nema - kaže Davor Gobac. S prijateljem Dinom je 2008. snimio pjesmu 'Sretan Božić, sretna Nova godina', koja je dovršena nakon Dvornikove smrti i uvrštena na njegov posljednji album 'Pandorina kutija'.

Josipa Lisac s Dinom je snimila duet 'Rušila sam mostove od sna', a bili su i prijatelji. Divu i njenog pokojnog supruga Karla Metikoša Dino je osvojio čim se krajem ‘80-ih godina pojavio na glazbenoj sceni.

Kopirati
Drag cursor here to close