Ovo isprobaj!

Osam feng shui trikova da svoj stan napuniš srećom

Priya Sher, feng shui ekspertica, objasnila je kako je glavni princip održavanje harmonije s prostorom u kojem živimo.
Lifestyle / Flash | 22. 08. 2020. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Pintarest / Ilustracija

"Van sa starim, unutra s novim" ne može biti točnija kada je stanovanje u pitanju. Ako se pitaš kako udahnuti više života u prostor kako bi se stvorila sretna i zdrava atmosfera - a tu ti može pomoći feng shui. Dom je refleksija njegovih stanara, tako da ako je bilo koji dio prostora zapostavljen, nedostaje ili ima negativnu energiju, to će se odraziti i na ljude koji u njemu žive.

Priya Sher, feng shui ekspertica, objasnila je kako je glavni princip održavanje harmonije s prostorom u kojem živimo. Dakle, cilj je ostvariti balans životnog i radnog prostora i ostvariti svoj maksimalan uspjeh u svim zonama života.  

U nastavku pročitaj Priyine savjete za harmoničan dom i uživaj u naletu pozitivne energije!

Održavaj ulazna vrata u tip top stanju

Ulazna vrata predstavljaju bogatstvo i trebala bi biti u izvrsnom stanju. Kako bi privukla dobru energiju, postavi oko njih biljke i usmjeri svjetlost na njih.

Spremi i uredi hodnik

Hodnik predstavlja prilike. Potrudi se da ne bude zatrpan tako da energija može cirkulirati kroz njega. Stavi kapute i cipele u ormare, tako da ne sputavaju energiju. Kako bi aktivirala pozitivnu energiju u hodniku, postavi ogledalo i svježe cvijeće, ono uvijek brzo podigne energiju prostora.

Spriječi "sukob" štednjaka i sudopera

Naime, postaviš li ova dva kuhinjska elementa jedan nasuprot drugoga, to može voditi do svađa jer se konstantno sukobljuju voda i vatra. Boje kuhinje su također bitne; trebalo bi izbjegavati previše crne i crvene jer također vode do sukoba. Pozicija pećnice je isto bitna; ne bi trebala biti ispod prozora ili preko puta kuhinje ili ulaznih vrata. Kuhinja je vitalan prostor jer njegova energija predstavlja harmoniju odnosa i nutricionizam - ako nije harmonična, parovi će se puno svađati!

Optimalan raspored u dnevnom boravku

Potrudi se da je namještaj u dnevnom boravku proporcionalan prostoru. Nemoj blokirati vrata namještajem, a sofu stavi uza zid kako bi stanari dobili osjećaj podrške. Kako bi aktivirala energiju bogatstva, postavi lampu u kut sobe, dijagonalno od vrata na drugom kraju sobe.

Reflektiraj svjetlo u blagovaonici

Blagovaonica ili samo stol su bitan aspekt u feng shuiju jer je to prostor koji ti omogućuje da se koncentriraš na ono što jedeš. Kako bi optimizirala energiju u ovom prostoru, postavi ogledalo preko puta stola kako bi ga reflektiralo i postavi svježe cvijeće na stol.

Održavaj spavaće sobe neutralnima

Kako bi ohrabrila zdrav san, spavaća soba mora biti u svijetloj neutralnoj boji, a kreveti moraju imati oglavlje i biti postavljeni oglavljem uz čvrsti zid. Idealno, krevet ne bi smio biti u istoj liniji u kojoj su ulazna vrata sobe. Postavi noćne ormariće sa svake strane kreveta kako bi dobila podršku. A postaviš li kakvu neobičnu, zakrivljenu, lampu na noćni ormarić i uz to staviš mirisne svijeće, potaknuti ćeš i romantičnu energiju.

Ne cijedi bogatstvo!

Uvijek održavaj kupaonicu čistom, sa zatvorenim vratima i poklopljenom WC školjkom. Ovo je prostorija u kojoj se bogatstvo može iscijediti, pa postavi i neke biljke u prostoriju - recimo one koje moraju biti namočene u vodu, jer one usporavaju istjek bogatstva.

Uredan vrt je jako važan

Vrt ispred kuće predstavlja tvoju budućnost, pa se potrudi da je uvijek prelijep. Posadi lijepo cvijeće i biljke, i uvijek ga održavaj urednim. Vrt iza kuće predstavlja i zdravlje i bogatstvo, pa se potrudi da je i on u dobrom stanju. Ograde oko vrta također moraju biti održavane kako bi pružale podršku stanarima, piše miss7.

Kopirati
Drag cursor here to close