Prognoza

Kiša i još kiše

Danas prijepodne, slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslijepodne i krajem dana, padavine se očekuju i ostalim djelovima.
Lifestyle / Flash | 26. 01. 2020. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a slično će biti i sljedećih dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Danas prijepodne, slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslijepodne i krajem dana, padavine se očekuju i ostalim djelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12, na jugu do 15 stupnjeva.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i krajem dana se očekuje i kiša. U noći, kiša može prelazit u susnježicu. Najviša dnevna temperatura oko šest stupnjeva.

Oblačno sa slabom kišom će biti i početkom iduće tjedna. Na planinama će padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje do osam, a najviša dnevna uglavnom između tri i sedam, na jugu do 13 stupnjeva.

U utorak takođe pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima na području Hercegovine i zapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna uglavnom između sedam i 13 stupnjeva Celzijusovih.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, ponegdje u centralnim djelovima i na jugu može pasti i malo kiše. Na planinama i malo snijega. Vjetar, slab do umjeren, a u Krajini na momete i pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do sedam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 10, na jugu do 13 stupnjeva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close