SMART Fest

Opća opasnost stiže u Stolac: ''Radujemo se koncertu u Hercegovini''

''Drago nam je čuti kako promoviramo urbanu scenu i kako je naša verzija rock'n'rolla prihvaćena na taj način'', poručuju iz Opće opasnosti koja ovoga vikenda održava koncert u Stocu.
Lifestyle / Flash | 12. 06. 2019. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SMART Fest - festival urbane kulture, bit će održan 14. i 15. lipnja u Stocu, a pored mnogobrojnih događaja organiziranih u sklopu festivala, jedan od najzanimljivijih je svakako koncert benda ''Opća opasnost''.

Iz benda ističu kako su u Stocu prvi put te kako očekuju dobar provod.

''Kako često na putu prema jugu Hrvatske prolazimo kroz vašu županiju. U Stocu se nikada do sada nismo imali prilike zaustaviti jer nas put na tu stranu nikada nije odveo, ali sada smo baš sretni zbog ovog koncerta jer napokon ćemo upoznati ovaj povijesni grad i publiku kojoj se do sada nismo imali priliku predstaviti'', ističu.

Dodaju kako će publici u Stocu predstaviti puno novih stvari.

''Iako nam je novi album izišao prije kojih par dana, publici u Stocu dosta toga trebamo predstaviti iz opusa Opće opasnosti od ranije. Baš iz tog razloga, i to što prvi puta nastupamo u ovom kraju, na taj način ćemo se i predstaviti i pokušati sve upoznati sa dobrim djelom naših pjesmama. Nažalost, nećemo moći izvesti baš sve što bi neki htjeli jer nemamo toliko vremena, ali nadamo se da će biti još prilike za druženje pa ćemo si uzeti za pravo ostati “dužni” pokoju pjesmu ako je falila. Naravno, bit će tu i najnovijih pjesama koje upravo promoviramo na turneji s novim albumom'', kažu iz benda.

Pohvalili su organizatore, stolačku ''Inicijativu'', koja u grad na Bregavi dovodi urbanu scenu.

''Drago nam je čuti kako promoviramo urbanu scenu i kako je naša verzija rock'n'rolla prihvaćena na taj način, iako mislimo da internet i društvene mreža već to čine, samo ako netko želi gledati i slušati sigurno ima priliku. Mi smo tu da to sve upakiramo na svoj način i pretvorimo u pozitivnu energiju. Svugdje u Hercegovini je do sada bio takav slučaj pa nema razloga da sumnjamo da će u Stocu biti drugačije'', govore iz Opće opasnosti.

Na kraju su pozvali sve ljubitelje rock'n'rolla i urbane scene da za vikend dođu u Stolac.

''Podržite SMART fest, dođite na koncert Opće opasnosti i pružite nam priliku da vas dobro zabavimo. Mi ćemo kao uvijek i svugdje, dati sve od sebe da to tako i bude...i da kući odete sretni i zadovoljni. I na kraju, veliko hvala svima, a posebno udruzi Inicijativa, koji su nama i vama sve ovo omogućili. Veliki pozdrav od grupe Opća opasnost, vidimo se u subotu 15.6. na pozornici SMART fest-a u Stocu'', zaključili su iz ovoga benda.

SMART Fest je festival koji je spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture. Težnja festivala je da kroz različite kulturne i umjetničke sadržaje postane i ostane urbano i kulturno naslijeđe grada Stoca.

U tome su organizatori uspjeli, što potvrđuje sve veće zanimanje za ovaj događaj, posebice za ovogodišnji, koji ima poseban i jako zanimljiv program.

Ovogodišnji festival će se održati 14. i 15. lipnja, na više lokacija u gradu Stocu, a započet će streetart radionicom koju realizira mladi stolački umjetnik Srećko Babić uz pomoć svojih kolega sa Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega, u kojoj će sudjelovati učenici stolačkih osnovnih i srednjih škola. Cilj radionice je promoviranja ulične umjetnosti, koristeći potencijal i kreativnost mlađe populacije, koja će ukrašavanjem pročelja i zidova, grad pretvoriti u galeriju na otvorenom.

''Službeno otvaranje festivala započet će premijerom filma „Domaća zadaća“, koji naša Udruga realizira u suradnji sa Srednjom školom Stolac. Cilj filma je promocija prava mladih, u prvom redu prava na obrazovanje. Promocija filma realizira se uz podršku Nansen dijalog centra iz Mostara'', ističu organizatori.

Nakon toga slijedi hit predstava „Ne igraj na Engleze“, Narodnog pozorišta iz Mostara, koja na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednoj od najvećih pošasti bh. društva – kockanju, odnosno ovisnosti o klađenju.

Za kraj večeri posjetitelji će se moći opustiti uz koncert popularnog benda Diktatori iz Splita, koji su ostavili odličan dojam na publiku na SMART festu 2017., kao prateći bend Marijana Bana, a ove godine će nam prirediti samostalni koncert sa najvećim hitovima regionalne glazbe. Za nastup Diktatora zagrijati će nas mladi stolački glazbenici Emma i Ivan.

Drugi dan festivala započet će druženjem sa djecom. Predstavu za najmlađe "Autostopom kroz glumu", izvest će glumci Malog teatra iz Mostara. Festival završava velikim koncertom koji započinje nastupom mladog i perspektivnog benda „Nešto između“ iz Mostara koji je će se publici predstaviti obradama popularnih rock hitova ali i svojim autorskim pjesmama.

Nakon toga će nastupiti jedan od najboljih hrvatskih rock bendova, miljenici glazbenih urednika i publike te jedan od koncertno najatraktivnijih bendova u regiji - Opća opasnost, čime će završiti četvrti po redu SMART fest. 

Kopirati
Drag cursor here to close