Najavljeno nevrijeme

Opasna grmljavina stiže u Hercegovinu

U Hercegovini prijepodne uglavnom pretežno sunčano. Poslijepodne se očekuje naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom.
Lifestyle / Flash | 14. 06. 2018. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog grmljavine za područje Hercegovine upaljen je žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju meteoalarma.

Danas će u Bosni prevladavati pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno  oblačno. U jutarnjim satima sa kišom u sjevernoj i zapadnoj Bosni. Tijekom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u sjeveroistočnim i ponegdje u centralnim područjima, a lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada.

Očekivana količina padalina u tim dijelovima je od 40 do 60 l/m2, lokalno do 80 l/m2, a u ostalim dijelovima od 5 do 10, lokalno do 15 l/m2.

Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje od 24 do 28 stupnjeva.

Temperature zraka u 8.00 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan-sedlo 13; Sokolac 14; Bihać 15; Bugojno, Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 16; Gradačac, Livno, Prijedor 17; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Zvornik 18; Grude 19; Široki Brijeg 20; Stolac 21; Trebinje 22 i Mostar 23.

Kopirati
Drag cursor here to close