Vremenska prognozva

Oni su se jutros probudili na -20 stupnjeva

Prema kraju dana ili u večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuje u većini područja.
Lifestyle / Flash | 08. 01. 2019. u 07:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Sokolac u zimskoj noći

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -20 stupnjeva, Bjelašnica -16, Srebrenica -11, Ivan-sedlo i Sarajevo-10, Bugojno, Grude, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica i Zvornik -8, Stolac -7, Doboj i Trebinje -6, Bijeljina i Livno -5, Gradačac i Mostar -4, Brčko, Prijedor i Sanski Most -3, Bihać i Neum -2, Banja Luka -1 stepen.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana ili u večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuje u većini područja. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne je moguća i kiša. Vjetar slab do umjeren uglavnom južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od -1 do 5, na sjeverozapadu Bosne do 7 stupnjeva. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje prema kraju dana i u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 0 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Biometeorološke prilike loše

Biometeorološke prilike za danas su loše.

Padavine, niske temperature, uz pojačan osjet hladnoće, kod većine meteoropata i kroničnih bolesnika uzrokovat će izraženije tegobe.

Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, malaksalosti. Poželjno je reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close