Stigli biciklisti

Okončan biciklistički maraton Kragujevac-Mostar

Lifestyle / Flash | 28. 07. 2012. u 15:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon četiri dana putovanja članovi Global kluba 'Junior' stigli su u Mostar nešto poslije 16 sati po izuzetno toplom vremenu. Prema riječima Gorana Nikolića, predsjednika Golbal kluba 'Junior', ova manifestacija doprinosi regionalnoj prekograničnoj suradnji, na taj način što povezuje građane različitih kultura, religija, tradicija.

"Suradnja ova dva grada simbolizira prijateljstvo, te povezuje mlade ljude sportaše koji svake godine dolaze jedni drugima. Također, naš se maraton održava od obnove Staroga mosta koji simbolizira povezanost, a osim Kragujevca i Mostara prolazimo kroz druge gradove prijatelje Kragujevca poput Užica, Višegrada i Sarajeva", rekao je Nikolić za Bljesak.info.

Biciklistički maraton se vozio u nekoliko etapa i to Kragujevac – Užice, Užice – Višegrad, Višegrad – Sarajevo i Sarajevo – Mostar. U ovogodišnjem maratonu, osim solo biciklista među kojima je i dvoje Kruševljana, sudjelovala je jedna tandem biciklistička posada.

U Mostaru su ih dočekali čelni ljudi odjela za sport grada Kragujevca, te predstavnici Sportskog saveza Grada Mostara, kao i kragujevački sudionici tradicionalnog natjecanja u skokovima sa Starog mosta u Neretvu: Marko Pavlović, Marjan Milanović, Goran Bojić i Mladen Cvetković.

Kopirati
Drag cursor here to close