Zbog Anice i bokala vina

Oko 10.000 ljudi na Thompsonovom koncertu u Slunju

Lifestyle / Flash | 06. 08. 2017. u 08:33 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Slunju se cijele subote obilježavao Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a u večernjem programu je prvo nastupio Mate Bulić, nakon kojeg je na pozornicu, pred oko 10.000 posjetitelja, izašao Marko Perković Thompson.

Nastup je otvorio pjesmom 'Bojna Čavoglave' uz uzvik 'Za dom - spremni'. Iduća je pjesma bila 'Anice, kninska kraljice'.

U zboru s publikom Perković je pjevao 'Zbog Anice i bokala vina, zapalit ću Krajinu do Knina...'

Gradonačelnik Slunja Jure Katić bio je oduševljen kada je stao pred brojnu publiku pa je s njima zapjevo “Zovi, samo zovi”, pa onda zahvalio svima koji su došli u Slunj, u prvom redu ministrima Medvedu i Lovri Kuščeviću, te sve pozvao da slave do jutra.

Slunjskih ulica bilo je gotovo pa premalo za silnu ugostiteljsku ponudu koja se nudila gostima odasvuda, a nitko od njih poslovnu večer nije završio u gubitku.

Inače, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u Slunju na proslavi 22. godišnjice vojno-redarstvene operacije Oluja i oslobođenja Slunja, Cetingrada i Rakovice da su hrvatske snage u toj veličanstvenoj operaciji uspjele slomiti krvavi agresorski pir te vratiti građane iz četverogodišnjeg progonstva.

U svojstvu izaslanika premijera Andreja Plenkovića, župan Karlovačke županije Damir Jelić u svom je govoru rekao je da je bilo mnogo patnje i žrtava ali se, kazao je, "kroz žrtvu osnaživala i ljubav prema hrvatstvu i njenom temelju Katoličkoj crkvi, što je razlog da danas ovako veličanstveno slavimo svoje pobjede".

Tijekom njihovih govora iz pozadine okupljenih moglo se čuti uzvikivanje ustaškog pozdrava "za dom spremni" i pjevanje Juri i Bobanu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close