Mostar

Održano prvo kolo novog ciklusa Odreda izviđača "Radobolja"

Olimpijada je prvi put organizirana 1997. godine, a cilj joj je, kroz igru i zabavu, djeci približiti dio bogatog izvidjačkog programa.
Lifestyle / Flash | 13. 10. 2018. u 21:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Odreda izviđača "Radobolja" počeo je novi ciklus Vesele izvidjačke olimpijade za učenike IV i V. razreda osnovnih škola.

Olimpijada je prvi put organizirana 1997. godine, a cilj joj je, kroz igru i zabavu, djeci približiti dio bogatog izvidjačkog programa.

U balonu na Balinovcu održano je tako prvo od ukupno četiri (dva jesenja i dva proljetna) kola, a sudjelovalo je petnaest ekipa, sa devedeset sudionika, predvođenih učiteljima, bez kojih ovo natjecanje ne bi bilo ovako masovno i kvalitetno.

Pored ove aktivnosti u Odredu su počele pripreme za sudjelovanju u tradicionalnoj manifestaciji "Betlehemska svjetlost", koju organiziraju austrijski skauti, a ovaj je Odred uključen od 1994. godine.

Odred je bogatiji za dvadeset pet novih pčelica i poletaraca, koji se u prostorijama na Balinovcu sastaju subotom u poslijepodne.

''Klub izvidjača studenata i srednjoškolaca KISS počeo je pripreme za ljetnje pokretno logorovanje, plovidbu Neretvom od Žitomislića do ušća, a sve one koji nam se pridruže, očekuje puno lijepih trenutaka kroz druženja, igru, zabavu, izlete i ovladavanje novim znanjima i vještinama'', ističu iz ove organizacije.

Kopirati
Drag cursor here to close