Na Bogodolu

Održani XXIV. Dani planinara Herceg-Bosne

Održana je i promocija monografije Saveza „Kada čovjek postane planina“ kao i prikazivanje istoimenog filma.
Lifestyle / Flash | 27. 08. 2021. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekli vikend 20-22. kolovoza 2021. godine održani su XXIV. Dani planinara Herceg-Bosne na Bogodolu. Manifestacija je okupila 34 planinarska društva/udruge i preko 300 planinara. Sva tri dana manifestacije su bila planinarski sadržajna.

U petak je otvorena izložba Stipe Božića pod nazivom ''Himalaja''. Fotografije su to iz najviših gorja svijeta ili kako sam autor kaže njegovog drugog doma.

U subotu pored planinarskih tura na planini Čabulji, održan je i centralni dio manifestacije, službeno otvaranje Dana planinara s obraćanjem predstavnika PS HB i domaćina.

U ime HPD Prenj 1933. okupljenima su se obratili predsjednik Josip Drmać i član Upravnog odbora Miroslav Mihalj i zahvalili su gostima na posjeti, darovima i potpori. Ispred PS HB pozdravnu riječ je imao predsjednik Dragan Radeljić.

''Ovo je bilo naše drugo domaćinstvo ovako velike manifestacije pa smo je odlučili iskoristiti za dodjelu priznanja za razvoj i doprinos planinarstvu'', priopćili su organizatori.

Nositelji ovih priznanja su: Ana Ćorić, Miroslav Mihalj, Drako Glibić, Mijo Pranjić, Bernarda Jozić, Luka Mandić, Mirela Jurić, Josip Zeko, Smilja Crnogorac, Dražen Pažin. Njihov rad i doprinos u društvu kroz sve ove godine je ostavio veliki i neizbrisivi trag.

Održana je i promocija monografije Saveza „Kada čovjek postane planina“ kao i prikazivanje istoimenog filma. Zabava i veselje se nastavila dugo u noć.

U nedjelju na programu je bio planiran kraći planinarski izlet na Banduricu. Ono što je zanimljivo jeste da je planiran i održan i planinarski izlet za djecu sa Goranaca na Jastrebinku.

''Velika je radost vidjeti da se djeca na mala vrata uvode u svijet planinarstva u kojem mogu izrasti u velike planinare, alpiniste , vodiče i što je najvažnije u zdrave ljude koji se ne boje izazova'', priopćeno je iz HPD Prenj 1933.

 

Kopirati
Drag cursor here to close