U sklopu projekta P.O.W.E.R

Primjeri dobrih praksi u Mostaru: Prvi sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom

Zahvaljujući potpori Europske unije, Caritas BiH s partnerskim organizacijama provodi projekt POWER koji za cilj ima pružiti nove mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osobama s invaliditetom
Lifestyle / Flash | 12. 06. 2019. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Arena Sport Centra u Mostaru, u srijedu 12. lipnja uspješno je održan prvi sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom u sklopu projekta P.O.W.E.R., koji financira Europska unija kroz IPA II program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Na samome početku, nazočni posjetitelji imali su priliku pogledati kratki video spot koji je snimljen u sklopu medijske kampanje projekta, nakon čega je uslijedio nastup talentiranog slijepog mladića Denisa Barte, pobjednika glazbenog show-a Supertalent 2018. godine.

Riječ dobrodošlice nazočnim izlagačima, ali i svim posjetiteljima uputio je Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, domaćin prvog sajma zapošljavanja, te Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a. O važnosti i značaju projekta nekoliko riječi kazao je i Dobrica Jonjić, pomoćnik Federalnog ministra za rad i socijalnu politiku, te mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BiH.

Da kroz svoje aktivnosti, projekt P.O.W.E.R. koji ima za cilj stvoriti nove mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom nudi konkretna rješenja i alate, potvrdio je i ambasador Lars Gunnar Wigemark, šef delegacije EU koji se također obratio, kazavši da upravo ovaj projekt na najbolji način, realizacijom ovog Sajma doprinosi povećanju zapošljivosti osoba s invaliditetom u prekograničnoj suradnji.

Foto: Bljesak.info / Prvi sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom

Nakon riječi pozdrava, deset pripravnika projekta P.O.W.E.R. presjeklo je vrpcu čime je službeno započeo Sajam na kojem su svi posjetitelji imali priliku posjetiti više od 40 štandova raznih organizacija, Udruga osoba s invaliditetom, socijalnih poduzeća, firmi, zaštitnih radionica.

Za sve posjetitelje organizatori su pripremili i dvije radionice o poticajima za zapošljavanje osoba s invaliditetom i aktivnom traženju posla gdje su predstavljeni primjeri dobri praksi, čime je završen Sajam, priopćili su organizatori.

Projekt P.O.W.E.R. financira Europska unija, kroz IPA II Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Ukupna vrijednost projekta je 459.776 eura, od čega Europska unija financira 390.800 eura.

Projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz BiH i Crne Gore: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH, Caritas Barske nadbiskupije, Udruženje Paraplegičara Bar i Biznis start-up centar iz Bara. Projekt traje dvije godine i realizira se na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close