Tko je pobjedio?

Odlična atmosfera na natjecanju najboljih bh. freestyle repera

Na binu u Undergroundu stupilo je sedam MC-ijeva koji su se u verbalnim dvobojima jedan-na-jedan nadmetali u sklapanju improviziranih rima.
Lifestyle / Flash | 03. 11. 2019. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na održanom bh. finalu Red Bull RapLike 2019 u dupke punom klubu Underground u Sarajevu, posjetielji su uživali u izvrsnoj hip hop predstavi. Na kraju večeri, pobjedu i titulu najboljeg freestyle MC-ija u našoj zemlji osvojio je mladi sarajevski reper Nyca.

Red Bull RapLika, najveće regionalno natjecanje u hip hop improvizaciji, započelo je s održavanjem državnih finala, na radost svih ljubitelja repanja slobodnim stilom u regiji. Prvo na rasporedu bilo je bh. finale, održano u subotu 2. studenog u prepunom klubu Underground u Sarajevu.

Foto: PR / Odlična atmosfera na natjecanju najboljih bh. freestyle repera

Na binu u Undergroundu stupilo je sedam MC-ijeva koji su se u verbalnim dvobojima jedan-na-jedan nadmetali u sklapanju improviziranih rima: Sokol, Darko Richter, Shizi, Lerma, 2000mc, Nyca i Do3aR. Oni su na osnovu svojih prijava odabrani da se bore za titulu najboljeg bh. freestylera i priliku da predstavljaju svoju zemlju u regionalnom finalu.

Nastupe MC-ijeva je ocjenjivao žiri u sastavu Frenkie, Stoposto, Nuha, Shtuka i Vedran Haračić, dok je uloga voditelja pripala Stihomiru Klepiću i Čika Gagari iz hip hop benda Helem Nejse, koji su znalački vodili publiku i natjecatelje kroz cijelo večer, održavajući sjajnu atmosferu u klubu.

Betlovi su od samog početka bili žestoki, a MC-ijevi su duhovitim rimama neprestano izazivali salve oduševljenja u publici. U polufinalnoj borbi dogodilo se prvo veće iznenađenje, kad je mladi sarajevski reper Nyca nakon produžetaka pobijedio prošlogodišnjeg bh. pobjednika Sokola.

Foto: PR / Odlična atmosfera na natjecanju najboljih bh. freestyle repera

U drugom polufinalu, 2000mc je poražen od Darka Richtera, pobjednika prvog bh. izdanja Red Bull RapLike 2016. 2000mc se zatim u borbi za treće mjesto susreo sa Sokolom, koji je nakon produžetaka pobijedio.

Finalni dvoboj bio je okršaj između Nyce i Darka Richtera u kojem je sve prštalo od jakih puncheva, i koji je žiri stavio na muke. Nakon produžetaka, članovi žirija su se povukli i poslije podužeg vijećanja vratili s odlukom: Nyca je novi kralj bh. freestylea.

''Osjećaj je zaista nevjerojatan. Meni nije bio cilj da pobijedim, više sam došao radi zezancije, da pokažem što znam, da pokažem svoju freestyle vještinu. Iznenađen sam i pogođen pozitivnim emocijama zbog pobjede'', izjavio je novi prvak nakon pobjede.

Kopirati
Drag cursor here to close