Aukcija

Odjeća Olivie Newton John iz filma "Briljantin" prodana za 405.700 dolara

Ime kupca koji je kupio hlače i jaknu nije otkriveno.
Lifestyle / Flash | 03. 11. 2019. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uske crne hlače i kožna jakna koje je australska glumica Olivia Newton-John nosila u filmu "Briljantin" prodani su za 405.700 dolara, na dražbi organiziranoj u subotu na Beverly Hills u aukcijskoj kući Julien's Auctions, piše Hina.

Odjeća, koja je simbolizirala prelazak lika kojeg je tumačila australska glumica u mjuziklu iz 1978. iz srednjoškolke u sexy Sandy bila je ponuđena zajedno s 500 predmeta iz filma na dražbi čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za centar za liječenje oboljelih od raka Olivije Newton John u Australiji.

Uske hlače koje Newton-John nosi dok pjeva duet "You're the One That I Want" zajedno s Johnom Travoltom bile su toliko uske da su morale biti sašivene na njoj prije snimanja scene i prodane su s potrganim zatvarčem za dvostruko viši iznos nego što se očekivalo. Ime kupca koji je kupio hlače i jaknu nije otkriveno.

Na dražbi je prikupljeno 2,4 milijuna dolara, a većina predmeta je prodana za viši iznos nego što se očekivalo da će biti, objavila je aukcijska kuća. Poster "Briljantin" s potpisima Olivie Newton-John, Travolte i ostalih glumaca iz filma prodan je za 64.000 dolara, a procjenjivalo se da će donijeti 1.000 dolara. Ružičasta čipkasta haljina koju je glumica nosila na premijeri filma u Los Angelesu prodana je za 18.750 dolara. Ružičasta jakna koju je glumica dobila od ostalih glumaca i osoblja koje je radilo na filmu prodana je za 50.000 dolara, što je 25 više od očekivanog iznosa.

Australska glumica i pjevačica koja ima 71 godinu objavila je početkom godine da se bori s rakom dojke treći put otkako joj je prvi put dijagnosticiran 1992. godine. Nakon prvog puta pomogla je u podizanju Olivia Newton-John Cancer and Wellness Centra u Melbourneu koji pomaže oboljelima od raka dojke u liječenju.

Kopirati
Drag cursor here to close