Odmor od stresa

Od Hercegovine do Grčke - Zasluženi odmor bh. političara

Za razliku od prošlog, ovog ljeta većina političkih dužnosnika odlučila iskoristiti godišnji odmor za odlazak na neko od turističkih mjesta.
Lifestyle / Flash | 09. 08. 2021. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pandemija koronavirusa lani je utjecala na planove bh. političara o tome gdje će provesti godišnje odmore. Ove godine u regiji su blaže mjere, a za ulazak u mnoge zemlje ne trebaju potvrde o cijepljenju ili negativan PCR test.

Odmor uglavnom s obiteljima

Tako je, za razliku od prošlog, ovog ljeta većina političkih dužnosnika odlučila iskoristiti godišnji odmor za odlazak na neko od turističkih mjesta.

Hrvatska, Crna Gora, Grčka, ali i Bosna i Hercegovina destinacije su na kojima se odmaraju, kako kažu, uglavnom s obiteljima.

Damir Mašić, šef Kluba SDP-a u Parlamentu FBiH, na godišnjem odmoru bio je u lipnju. Kako je rekao, njegova supruga je tada bila u sedmom mjesecu trudnoće pa su se zbog toga odlučili na nešto raniji odmor.

''Bili smo nekoliko dana u Hrvatskoj i nekoliko u Neumu. Supruga je sada u devetom mjesecu i svaki dan očekujemo prinovu. Nismo željeli da bilo šta riskiramo pa smo ranije otišli na odmor'', rekao je Mašić.

Milica Marković, direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, kazala je da će na godišnji odmor sredinom kolovoza.

''Bit ću na odmoru dva tjedna. Odavno nisam bila u Grčkoj, tako da smo se ove godine odlučili za tu destinaciju. Idem s obitelji'', navela je Marković.

Predsjednik Kluba zastupnika SBB-a u Skupštini KS i izaslanik u Domu naroda FBiH Zvonko Marić ljetni odmor provodi u Počitelju, u svojoj bašti.

''Iako su visoke temperature, uživam u obiteljskom ambijentu, a jutarnje i večernje sate volim provoditi uz Neretvu, kada je dosta svježije. Ostatak dana sam u bašti, imam voćnjak. Bilo je razdoblje trešanja, višanja, jagoda, nektarina, breskvi, a sada je crno grožđe aktuelno. Ipak, zbog obaveza u Županiji, ovo će biti radni kolovoz'', kazao je Marić.

Od Crne Gore do Jahorine

Na Crnogorskom primorju, u mjestu Petrovac, već se odmarao Ognjen Tadić, potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS).

''Bio sam krajem srpnja. Riječ je o obiteljskom odmoru. Bilo nam je lijepo. Odmor s obitelji mi uvijek dobro dođe'', istaknuo je Tadić.

Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija kaže da njena obitelj nije poput onih klasičnih, koje idu na višetjedni odmor, prenosi Avaz.

''Radije se odlučujemo za češće i kraće avanture po BiH, a nastojimo povremeno posjetiti i obližnje europske metropole. Do sada smo na Jahorini bili samo zimi, sada planiramo nekoliko dana i u idućem razdoblju, da upoznamo ljepoticu i u ljetnom izdanju. Obavezna su i najljepša hercegovačka kupališta, od lokalnih mostarskih na Buni, Bunici, do Trebižata i Bregave. Japodske otoke smo, također, planirali obići, jer do sada nikad nismo bili, posebno se za ovaj plan nadam da ćemo ga uspjeti ostvariti '' navela je Baralija.

Kopirati
Drag cursor here to close