Prognoza

Očekuje nas osjetan pad temperatura

Ovih su dana svjetski meteo servisi objavili glavne prognostičke modele za zimu koja je ispred nas.
Lifestyle / Flash | 18. 10. 2019. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do ponedjeljka 21. listopada  jutarnje temperature u Bosni kretat će se od 5 do 10, na prostoru Hercegovine od 10 do 15, a najviša dnevna u cijeloj zemlji od 21 do 26 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako su najavili meteorolozi, osjetan pad temperatura očekuje se u razdoblju od 21. do kraja prognoznog razdoblja 29. listopada, s minimalnim vrijednostima u Bosni od 3 do 8, u Hercegovini do 10, uz maksimalne temperature zraka u Bosni od 9 do 14, u Hercegovini do 19 stupnjeva, priopćeno je.

Podsjećanja radi, ovih su dana svjetski meteo servisi objavili glavne prognostičke modele za zimu koja je ispred nas. Posljednji je s očekivanjima vremena tijekom predstojeće zime izašao američki servis Accuweather. Ljubitelji snijega i hladne zime neće biti zadovoljni, prenosi N1.

Prema predviđanjima Accuwathera, prvi dio zime obilježit će velika aktivnost atlantskih ciklona koje će biti glavni čimbenik vremena u Europi. U takvoj situaciji u Velikoj Britaniji i na dijelu Skandinavije vrijeme će biti vjetrovito i kišovito.

Za ljubitelje zime i snijega u našem dijelu Europe nepovoljna je vijest što se glavnina aktivnosti atlantskih ciklona očekuje početkom 2020. godine, dakle u srcu zime. Kod takve sinoptičke situacije mala je vjerojatnost jačih zahladnjenja u našem dijelu kontinenta.

Kopirati
Drag cursor here to close