Prognoza i bioprognoza

Oblačna i kišna nedjelja negativno djeluje na raspoloženje

U BiH jutros oblačno sa kišom, bioprognoza za danas nepovoljna
Lifestyle / Flash | 05. 05. 2019. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme sa kišom.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Ivan-sedlo 7, Livno 8, Bihać i Bugojno 9, Jajce, Sarajevo i Prijedor 10, Gradačac, Bileća, Sokolac i Trebinje 11, Sanski Most, Tuzla, Banja Luka i Zvornik 12, Brčko, Grude, Mostar, Široki Brijeg, Bijeljina i Doboj 13, Neum 15 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima, na planinma sa susnježicom ili snijegom. U večernjim satima, usljed opadanja temperature zraka, granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine. Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14, na jugu i sjeveru zemlje od 14 do 18 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Opća slika i dalje će biti relativno nepovoljna, što će danas negativno djelovati na raspoloženje većine populacije.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH navode da su danasa uslijed izraženijeg osjeta hladnoće mogući problemi kod kroničnih bolesnika i meteoropata. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom.

Kopirati
Drag cursor here to close