Vrijeme

Oblaci, kiša i snijeg

U Bosni i Hercegovini danas će jače naoblačenje uvjetovati zahlađenje i padaline u cijeloj BiH. Na planinama će padati snijeg. Prijepodne u nizinama će padati kiša.
Lifestyle / Flash | 11. 03. 2019. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Kiša pada na cijelom sjeveru BiH. 

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Sokolac 3, Ivan-sedlo 6, Livno i Zenica 7, Jajce i Sarajevo 8, Bugojno, Prijedor i Tuzla 9, Banja Luka, Bijeljina, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica i Zvornik 10, Brčko, Drvar, Gradačac, Grude, Stolac i Trebinje 11, Mostar 12, Bihać i Neum 14. 

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 940hPa, za 2Pa je manji od normalnog i opada. 

U Bosni i Hercegovini danas će jače naoblačenje uvjetovati zahlađenje i padaline u cijeloj BiH. Na planinama će padati snijeg. Prijepodne u nizinama će padati kiša. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima, usljed opadanja temperature zraka, u nizinama u Bosni kiša će postupno prelaziti u susnježicu ili snijeg koji će padati i tijekom noći na utorak. Bez snijega će biti u sjevernim područjima Bosne. 

Od večernjih sati i tijekom noći na utorak susnježica ili snijeg su mogući na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar ujutro će biti slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok, umjerene jačine. U noći na utorak jačanje bure. Dio prijepodneva će biti najtopliji dio dana. Temperatura zraka između 7 i 14 stupnjeva. Sa dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju. 

U Sarajevu danas će biti oblačno. Prvo će padati kiša. U poslijepodnevnim satima kiša će preći u susnježicu, zatim i u snijeg koji bi padao tijekom noći na utorak. Prijepodne temperatura zraka između 7 i 10 stupnjeva. U drugoj polovini dana temperatura u opadanju, priopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close