Prognoza

Oblaci i kiša donose nervozu i glavobolju

Negativni utjecaj vremenskih prilika više će doći do izražaja u Hercegovini i na zapadu zemlje
Lifestyle / Flash | 05. 04. 2019. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno. Kiša pada u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Padaline su rijeđe u centralnim i sjevernim područjima. Na vrhovima planina pada i snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica -1 stepen, Ivan-sedlo 6, Sokolac i Zvornik 8, Bugojno, Drvar, Gradačac, Grude i Livno 10, Banja Luka, Bihać, Srebrenica i Trebinje 11, Bijeljina, Brčko, Jajce, Mostar, Sarajevo i Stolac 12, Doboj i Neum 13, Prijedor i Tuzla 14, Sanski Most i Zenica 15 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 929hPa, za 10Pa je manji od normalnog i ne mijenja se.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno s kišom. Obilne padaline u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine, s jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 16 stupnjeva-

Biometeorološka prognoza za danas je nepovoljna. Pogoršanje vremena, praćeno povremenim pljuskovima i jačom južinom, loše će djelovati na kronične bolesnike i meteoropate.

Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom.

Negativni utjecaj vremenskih prilika više će doći do izražaja u Hercegovini i na zapadu zemlje, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close