Kiša i grmljavina

Obilnije padaline i olujni udari juga u Hercegovini

Obilinije padaline bit će u Hercegovini gdje je izgledna i grmljavina
Lifestyle / Flash | 02. 02. 2018. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kiša u petak ujutro pada u Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne. Lokalno u Krajini i središnjim područjima je padala slaba kiša.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -2 stupnja Celzijeva, Doboj 2, Zvornik 3, Bijeljina, Ivan-sedlo i Tuzla 5, Prijedor, Sokolac i Zenica 6, Brčko i Livno 7, Banja Luka 8, Bugojno, Sanski Most i Srebrenica 9, Bihać, Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 10, Gradačac, Jajce, Mostar i Trebinje 11,
Stolac 12 i Neum 14 stupnjeva Celzijevih.

Kiša će u petak uglavnom padati u Hercegovini, Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne. U ostalim područjima padaline će početi od poslijepodnevnih sati. Jačanje padalina u cijeloj BiH tijekom noći na subotu. Od poslijepodnevnih sati se prognozira pad temperature zraka u Krajini i očekuje se da kiša prijeđe u susnježicu ili snijeg.

Obilinije padaline bit će u Hercegovini gdje je izgledna i grmljavina. Puhat će jugo umjerene jačine s jakim udarima brzine 40 do 60 km/h. U poslijepodnevnim satima vjetar u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima zemlje mijenja smjer na sjeverozapad. U noći na subotu u Hercegovini, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne su izgledni i olujni udari juga brzine 70 do 90 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16 stupnjeva Celzijevih, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close