Prognoza

Obilna kiša očekuje se sutra u Hercegovini

Jače padaline na području Hercegovine. Obilnija kiša se očekuje na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine.
Lifestyle / Flash | 02. 03. 2020. u 14:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica -1; Ivan Sedlo 11; Livno i Sokolac 12; Bugojno i Sarajevo 14; Drvar, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 15; Srebrenica 16; Bihać i Sanski Most 17; Banja Luka, Mostar, Neum, Prijedor i Tuzla 18; Gradačac 19; Bijeljina i Doboj 20°C.

U BiH sutra će biti oblačno sa kišom. U Bosni većinom slabije padaline. Jače padaline na području Hercegovine. Obilnija kiša se očekuje na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine, gdje se prognozira između 50 i 100 litara kiše po metru četvornom. Na planinama može padati i snijeg. Vjetrovito dio prijepodneva. Očekuju se jaki udari juga. U ranim jutarnjim satima su izgledni i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.Na planinama može padati i snijeg. Vjetrovito dio prijepodneva. Očekuju se jaki udari juga. U ranim jutarnjim satima su izgledni i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U Sarajevu oblačno s kišom. Jutarnja temperatura zraka oko 10°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 13°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close