Kupres

Obilježen Međunarodni dan šuma

Lifestyle / Flash | 21. 03. 2016. u 16:36 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodu Međunarodnoga dana šuma, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Draško Dalić danas je ispred Dječjeg vrtića "Pahuljica" u Kupresu, simbolično zasadio jednu od pet sadnica kao sjećanje na obilježavanje dana šuma i održavanje XV. redovite Skupštine Udruženja inženjera i tehničara šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine kojoj je domaćin Šumsko gospodarsko društvo Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres.

Sadnice su uz djecu iz dječjeg vrtića "Pčelice" zasadili i izvršni direktor za šumarstvo Dragan Tomić, predsjednik Skupštine USIT-a Refik Hodžić, tajnik USIT-a Azer Jamaković, predsjednik Društva hrvatskih šuma Petar Gelo, upravitelj Šumarije Kupres David Mijoč i pomoćnik načelnika za financijske poslove Miro Pašalić, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću HBŽ-a.

Predsjednik Vlade Draško Dalić boravio je u prostorijama Šumsko gospodarsko društvo Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres te tom prilikom razgovarao s izvršnim direktorom za šumarstvo Draganom Tomićem i sudionicima današnje Skupštine.

Na sastanku je istaknuto da je potrebno daleko više voditi računa o uzgoju i zaštiti šuma, prirodnom resursu koji je jedan od strateških ciljeva HBŽ-a, navodi isti izvor.

Kopirati
Drag cursor here to close