Predstavljanje ustanova i udruga

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Mostaru

Program obilježavanja će se odvijati na prvom katu trgovačkog centra Mepas Mall u Mostaru u petak 1. prosinca 2017. godine, s početkom u 9 sati.
Lifestyle / Flash | 27. 11. 2017. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ustanova i udruge s područja Mostara koje su u svom djelovanju usmjerene na osobe s invaliditetom zajedničkom prezentacijom svog rada obilježit će 3. 12. – Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Program obilježavanja će se odvijati na prvom katu trgovačkog centra Mepas Mall u Mostaru u petak 1. prosinca 2017. godine, s početkom u 9 sati.

Inače, Glavna skupština Ujedinjenih naroda, u listopadu 1992. god., na posebnoj sjednici usvojila je rezoluciju kojom je 3. prosinca proglašen Međunarodnim danom osoba s invaliditetom. UN-ovo Povjerenstvo za ljudska prava pozvalo je zemlje članice da ističu obilježavanje 3. prosinca ''s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu''.

''Još uvijek u našem društvu uglavnom se osobe s invaliditetom promatraju kroz ono što ne mogu činiti i zašto nešto ne mogu činiti. Ove godine na poseban način želimo istaknuti što sve osobe s invaliditetom mogu i zašto to mogu, unatoč svim svojim ograničenjima'', navode organizatori.

Povodom tog dana uz geslo ''Pogledaj! Ja to mogu!'' predstavit će se: Centar ''Los Rosales'', Udruženje ''Ružičnjak'', Udruga ''Vedri osmijeh'' Mostar, Udruženje ''Sunce'', Rehabilitacijski centar ''Sveta Obitelj'', Caritasova radionica ''Nazaret'', Socijalno poduzeće ''RAD-DAR d.o.o. Mostar'', Udruga za Down sindrom Mostar, Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama Mostar, Caritasova radionica ''Emanuel'', Socijalno poduzeće ''VEDRIMO d.o.o. Mostar'', Udruga ''In Spe'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close