Citirao Mandelu

Obamin tvit o rasističkim prosvjedima oborio sve rekorde naTwitteru

Lifestyle / Flash | 16. 08. 2017. u 16:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komentar bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame o nasilnim prosvjedima u Charlottesvilleu najpopularniji je u povijesti Twittera. Obama je na svom profilu u subotu objavio kratak osvrt na rasističke napade u SAD-u, a citirao je Nelsona Mandelu.

“Nitko se ne rađa s mržnjom prema drugima zbog boje njihove kože, porijekla ili religije”, napisao je Obama u prvom Twittu koji je dosad podijelilo 1.204.357, a lajkalo 2.955.405 ljudi. Uz to je podijelio prigodnu fotografiju na kojoj je s djecom različitih rasa, piše Telegram.hr.

Najpopularniji tvit ikada

U sljedeća dva tvita nastavio je citirati Mandelinu misao. “Ljudi moraju naučiti mrziti, a ako mogu naučiti mržnju, mogu naučiti i ljubav… Jer je ljubav prirodnija ljudskom srcu od njezine suprotnosti”, napisao je Obama. I ta dva tvita postigla su veliku popularnost, no ovaj prvi je srušio rekorde na ovog društvenoj mreži.

Drugi najpopularniji tvit je onaj pjevačice Ariane Grande, koja je nakon bombaškog napada na Manchester, koji se dogodio na na njenom koncertu, podijelila emotivni tvit koji je lajkalo 2,703,448 korisnika Twittera.

Kontradiktorni Trump

Američki predsjednik Donald Trump jučer je opet podigao prašinu rekavši da krivce za nasilje u Charlottesvilleu treba tražiti “na objema stranama”, te na taj način pokušao izjednačiti pripadnike krajnje desnice koji su organizirali skup u tom gradiću u Virginiji i prosvjednike koji su došli izraziti negodovanje zbog njihova okupljanja.

Ovakva njegova izjava suprotna je od službene izjave koju je u ponedjeljak dao u Bijeloj kući i u kojoj je, sa zakašnjenjem, ali otvoreno, osudio neprihvatljivo “rasističko nasilje”.

Kopirati
Drag cursor here to close