Impresivni vatromet

Novogodišnja sarajevska čarolija uz Čolu i vatromet

Čola je novogodišnju noć pretvorio u čaroliju koja je bila naljepši poklom njegovom rodnom gradu.
Lifestyle / Flash | 01. 01. 2018. u 08:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajlije i mnogobrojni gosti glavnog grada BiH dočekali su 2018. godinu uz impresivni vatromet i hitove regionalne glazbene zvijezda Zdravka Čolića.

Prije ponoći gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka se pridružio Čoli na bini i zajedno su s publikom odrojali zadje sekunde odlazeće godine.

Legendarni Čola novogodišnji koncert započeo je hitom "Gori vatra". Nizale su se pjesme, sve hit do hita, koje su ozvanjale Trgom Bosne i Hercegovine na kojem je bilo tisuće Sarajlija i gostiju grada iz regije a i šire.

Masa je plesala i pjevala zajedno sa Čolom, a svaka je pjesma popračena ovacijama i aplauzom.

Čola  je novogodišnju noć pretvorio u čaroliju koja je bila naljepši poklom njegovom rodnom gradu.

Novogodišnji "dernek" započeo je nastupom DJ Drop Department i sarajevskog benda The Last Location.

Novogodišnje slavlje u Sarajevu bit će nastavljeno i 1. siječnja nastupom kultnog sarajevskog benda Crvena jabuka ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

Trodnevni doček Nove godine, koje organizraju Grad Sarajevo, gradske općine, Kanton i Turistička zajednica KS-a počela je u subotu navečer koncertom Omladinskog orkestra "MuzikArt" ispred Katedrale.

Koncert je započeo zvucima glazbenih djela velikih majstora, a noć su uljepšali mladi virtuozi „MuzikArta“ zvucima valcera i klasičnih kompozicija od Johanesa Brahmsa do Offenbacha i Straussa, pod dirigentskom palicom Emira Mejremića. 

Goste ispred sarajevske Katedrale pozdravio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, koji je svima zaželio lijep provod u glavnom gradu BiH i sretnu Novu godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close