Odluka

Novine dobivaju svoj trg

Lifestyle / Flash | 22. 06. 2016. u 14:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trg na kome se nalazi zgrada lista 'Politika', na uglu Makedonske i Cetinjske, ubuduće će nositi naziv Trg Politika, odlučila je Skupština grada Beograda.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je novinarima u Skupštini grada da je 'Politika' zaslužila da ima svoj trg, jer to nije samo javno glasilo i novina, već institucija srpskog društva.

"Kao grad, u dogovoru s Politikom, čija je to bila inicijativa, odajemo počast svim velikim novinarskim imenima koja su radila u 'Politici' i stvarala srpsko novinarstvo. Trg Politika neće dovesti do promjene adrese građanima", rekao je Vesić.

On je najavio da će ove godine biti urađen i projekat rekonstrukcije tog trga. "To podrazumijeva da će velika novinarska imena koja su stvarala 'Politiku' dobiti svoje zvijezde, odnosno pločice na trgu, pa će građani moći da se podsjete svih tih ljudi koji su bili veliki dio srpskog novinarstva. Time ćemo im odati počast i pokazati da obilježja ne moraju dobiti samo političari i generali, već i novinari, glumci, sportaši", naveo je Vesić.

Skupština grada usvojila je danas i odluku o uređenju bašta u pješačkim zonama koja će stupiti na snagu 31. prosinca i primenjivat će se u 2017. godini, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close