Visoko

Novinar zbog narušavanja ugleda prijavio načelnicu općine Visokog

Načelnica Babić je na svom Facebook profilu prenijela fotomontažu Darija Božića koja ima za cilj narušavanje Božićevog ugleda i ideološkog etiketiranja koje ima za cilj da izazove omrazu prema novinaru.
Lifestyle / Flash | 20. 02. 2019. u 16:44 Fena
Kopirati

Novinar iz Visokog Dario Božić policiji podnio prijavu za širenje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti protiv općinske načelnice Amre Babić i još dvije osobe.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako su priopćili iz Naše stranke, načelnica Babić je na svom Facebook profilu prenijela fotomontažu Darija Božića koja ima za cilj narušavanje Božićevog ugleda i ideološkog etiketiranja koje ima za cilj da izazove omrazu prema novinaru. Osim toga, omogućila je komentiranje te fotomontaže što je onda izazvalo osude i prijetnje na Božićev račun te njemu i njegovoj obitelji poljuljalo osjećaj sigurnosti.

''Ovo nije prvi put da načelnica samostalno ili zajedno sa svojim sinom dovodi u pitanje sigurnost političkih neistomišljenika u Visokom. Aktuelan je još uvijek slučaj s visočkim novinarom Adnanon Jašarspahićem koji je također protiv nje podnio prijavu zbog narušavanja sigurnosti. Zahtijevamo stoga od nadležnih da najozbiljnije pristupe ovim slučajevima'', navode iz Općinskog odbora Naše stranke u Visokom.

Smatraju da ovo nije ishitrena, nepromišljena reakcija na novinarske napise, već nešto što se ponavlja i poprima obrise sistemskog gušenja slobode mišljenja.

''Također, važno je da ovaj čin izazove osudu i ogradu svih političkih organizacija kako bi jasno stavili do znanja da ovakvo postupanje nije i ne može biti političko, već samo nasilničko'', poručili su iz Naše stranke.

Kopirati