Vremenska prognoza

Novi tjedan, nova kiša i snijeg

U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.
Lifestyle / Flash | 17. 12. 2017. u 09:58 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arhiva  / Bljesak.info

Danas je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili slabom kišom, a slične vremenske prilike prognoziraju se i za sljedeći tjedan, prenosi agencija Anadolija.

Vjetar danas uglavnom slab sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između nula i pet stupnjeva Celzijusovih, na jugu zemlje od pet do devet.

U Sarajevu danas oblačno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko jedan stupanj Celzijusov, priopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U ponedjeljak u većem dijelu zemlje se prognozira oblačno vrijeme. Većinom sa slabim snijegom, u nizinama i slabom kišom. Sunčanije na jugu i zapadu Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U utorak prijepodne u većem dijelu Bosne se prognozira oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vedro. U drugoj polovici dana u oblačnim područjima postepeno smanjenje oblačnosti.

U srijedu od jutarnjih sati do sredine dana prolazno naoblačenje sa sjevera će prijeći preko Bosne i Hercegovine. U drugom dijelu dana u Hercegovini sunčano, a u Bosni umjerena naoblaka.

U četvrtak prognozira se novo naoblačenje koje će u Bosni od poslijepodnevnih sati prema kraju dana uvjetovati slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus dva stupnja, na jugu zemlje od minus četiri do minus jedan stupanj Celzijusov. Najviša dnevna temperatura zraka između jedan i šest stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close