Šokantna istina o Milenijalcima

Novi fosili ne izlaze petkom i 'umiru' na kauču!

"Ne biste vjerovali koliko stvari se može obići i vidjeti, a da ne izlazite iz kuće, da se uopće ne ustajete s kauča", opisuju mediji novi svjetonazor generacije kojoj je najbolji prijatelj njihov smartphone i, još uvijek - daljinski
Lifestyle / Flash | 23. 01. 2018. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milenijalcima, dakle onima koji su rođeni u devedesetim godinama prošlog stoljeća i u prvim godinama ovog, izlasci i druženja napolju nisu napeti. Izlasci su naporni i ne vode ničemu, reći će i 75% njih, koji prema istraživanju Heinekena, i kada izađu ne piju i ne zabavljaju se kao generacije prije njih.

"Čini se da imamo dosad najjaču generaciju mrtvih puhala koja atrofira na kauču", tvrdi New York Post.

Da odmah razjasnimo, istraživanja nisu provedena kod nas, svi podaci koje koristimo su sa Zapada, ali ponešto se može povezati i s navikama naših Milenijalaca. Dakle, taj na Zapadu uvriježen naziv za mlade ljude koji su još uvijek stariji od 15, a mlađi od 30 godina (drugi naziv je Generacija Y) predmet je konstantnog skeniranja u smislu da se želi skupno definirati čitava jedna generacija ljudi. Upravo onako kako je danas uobičajeno lijepiti etiketu prethodnoj, Generaciji X (rođeni od druge polovice 60-tih do prve polovice 80-tih) ili još daljoj, Generaciji Baby Boomera. (Samo za vašu informaciju, oni koji su danas oko svoje petnaeste i mlađi su takozvana Generacija Z).

Tlaka je izać' vanka

No, vratimo se mi našim Milenijalcima. Prema opširnom tekstu u New York Postu, oni su otišli korak dalje u masovnosti i općem shvaćanju stvari od manjeg procenta pripadnika Generacije X, koja bi nosila neugodni naziv „nerd“ (u nas bi to bilo – čudak). Čak se može reći da su „nerdovski“ kod dodatno razvili i omasovili. Stoga i ne čudi što je većini Milenijalaca, ako je vjerovati New York Postu, izlazak napolje petkom ili subotom navečer, prava tlaka. I dok je Generaciji X to bio smisao života, Milenijalci ne vide puno uzbuđenja, a ni smisla, u trošenju stotinu i više dolara u društvu bučnih prijatelja na bučnom mjestu, uživanja u kojekavim herbalnim psihoticima i ogromnoj količini alkohola, neprimjerenom ponašanju, seksu sa nepoznatima i velikim finalom nakon kojeg se budiš s velikim mamurlukom na nepoznatom mjestu. Ne, Milenijalcima to apsolutno nije napeto.  Da istinu kažemo, malo im je glupo. Još im je gluplje izaći "onako", sam sjesti u neki kafić i u polumraju naručivati si pića i čekati da se nešto dogodi.

Prema istraživanju Heinekena, čak 75 posto Milenijalaca, čak i ako izađe, cirka pivo, ako ga već uopće i naruči, te ćete teško među Milenijalcima naići na one pred kojima se na stolu "nakoti" po desetak i više boca. Možda je tek poneki demodirani omladinac, bliži Generaciji X po shvaćanju života taj koji će vas uvjeriti da još ima nade, ali po istraživanju sve je manje mlađih od trideset koji žele mamurati čitav vikend ili provoditi noći u "pjanskoj priči o ubojstvu JFK-a"  (prevedeno na naš – o Ustašama i partizanima ili nešto slično).

Tako mladi, a tako stari

Milenijalci više vole ostanak kod kuće, klopu na dostavu i čašu vina, a ako je pivo, onda jedna flaša – i ugodno gledanje Netflixa ili sličnog TV servisa. Ako se i pozove nekoga to je jedna osoba. Djevojke? Vjernost jednoj opet je u modi! Uostalom, eno vam Ed Sheerana. Ima li bolji primjer nove vjernosti koju promiču Milenijalci?

Socijaliziranje novih generacija već je dugo na udaru društvenih analitičara, a sad možemo biti potpuno sigurni da Milenijalci ne žele razviti socijalne tehnike koje su bile odlika prethodnih generacija. Oni ne vide ništa uzbudljivo u fascinaciji TV serijama koje su oblikovale Generaciju X, recimo za njih su „Prijatelji“ bezvezna serija („Six people hanging out in a coffee shop and periodically fucking one another“) i nikako vodilja za način života. Milenijalci nisu previše društveni i slabo se fizički susreću sa rijetkim prijateljima. Ideja krda, čopora, izlazaka u grupama i slično za Milenijalce je bespotrebna stvar.

Svirajte kur*u…

Oni nisu oduševljeni niti nalaze satisfakciju u koncertima, pogotovo odlascima na stadione da bi vidjeli omiljenog pjevača. O ne, puno bolje im zvuči gledanje istog na HD zaslonu sa zvukom u 7.1 surroundu. Youtube je njihov prozor u svijet, a 4K HD TV njihov prozor u realnost.

"Ne biste vjerovali koliko stvari se može obići i vidjeti, a da ne izlazite iz kuće, da se uopće ne ustajete s kauča", prenosi Vice.com pisanje New York Posta opisujući novi svjetonazor generacije kojoj je najbolji prijatelj njihov smartphone i, još uvijek, daljinski upravljač. Iako modernim televizorima možete upravljati i sa smartphonea.

No, iako naizgled lijeni za provod, Milenijalci itekako znaju da je posao ono što stvara komfor – zato se prema njemu odnose posve drugačije. Možda baš zato više cijene tihe noći i mirne dane vikendom od buke, dima i alkohola kojeg su preferirali stariji?

Kopirati
Drag cursor here to close