''Obična glupost''

Noćni život u vrijeme korone - bez distance i maske

''Kao što vidite nitko ne nosi masku, ja mislim da je ta korona jedna obična glupost'', kazao je jedan prolaznik.
Lifestyle / Flash | 03. 08. 2020. u 09:13 Bljesak.info
Noćni život u vrijeme korone

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok se država pokušava izboriti sa pandemijom koronavirusa i dok nadležni svakodnevno apeliraju na mjere koje su na snazi – nošenje maski i držanje fizičke distance, situacije s vikend događaja i ne pokazuju baš tako.

Noćni izlasci i provodi u jeku pandemije odvijaju se sasvim normalno, bez obzira što su, prema riječima nadležnih, upravo okupljanja na ovakvim mjestima najveći izvor zaraze.

Ovako je u subotu izgledao noćni život u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci:

Sarajevo

''Ovaj noćni život…ja sam nedavno došao u Sarajevo tako da mi je tek počeo odmor ali u skladu sa koronavirusom trebam i ja promijeniti svoj stil noćnog života.''

''Ja mislim da definitivno treba uvesti neke restrikcije jer je previše naroda s obzirom na sadašnju situaciju.''

''Trudim se da poštujem koliko mogu, nosim masku, ne bojim se za sebe ali bojim se za roditelje.''

''Meni žena kaže do 10 sati i to je to. Evo odbrojavam, ovo malo da prošetam i što ću'', govorili su neki od prolaznika. 

Mostar

''Gdje se izlazi poslije 11…pod Stari most, samo ispod Starog, bude raje ovoliko…(pokazuje)''

''Ekstra nikad bolje, kući spavati.''

''Šetam cuke i to je to, nemam nikakvih izlazaka, do 11 trebam kući'', govore Mostarci.

Banja Luka

''Kao što vidite nitko ne nosi masku, ja mislim da je ta korona jedna obična glupost.''

''S obzirom da radi prodavnice i butici, mislim da se svugdje može pokupiti korona.''

''Distancu držim ali masku kao što vidite ne.''

''Mladi nemaju gdje izlaziti, rano se zatvaraju, po meni bi trebalo da se produži radno vrijeme, ako se ne produži ne znam što misle sa ekonomijom'', otkrivaju Banjalučani.

Iz kliničkih centara u Bosni i Hercegovini i dalje pozivaju da se zdravstveni sustav, ako se nastavi nepoštivanje mjera, neće moći nositi sa sve većim pritiskom.

''Ti koji se kreću gradom kasnije će doći kući ili će otići da obiđu svoje starije članove obitelji, pa će to što pokupe u svojim šetnjama donijeti kući'', kazala je nedavno Sebija Izetbegović, direktorica Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

''U desetak kafića u Banja Luci je po 200,300 ljudi, pjevaju, izbacuju bakterije, 80 posto tih koji nama sada zagorčavaju posao i život su sami zarazili sebe svojom neodgovornošću, troše nam ogromna sredstva. Dan takvog pacijenta je dvije do tri tisuće maraka dnevno'', kazao je Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Nadležni upozoravaju da bi trebalo uvesti restriktivnije mjere, no koje god mjere bile na snazi tri su stvari ključne-pranje ruku, zaštitna maska i držanje fizičke distance.

Kopirati
Drag cursor here to close