seks na recept

Njemački Zeleni bi uveli seks 'iz proračuna' za ugrožene skupine

Lifestyle / Flash | 08. 01. 2017. u 11:34 R.I.
Kopirati

Glasnogovornica njemačke stranke Zelenih u njemačkom Bundestagu, Elisabeth Scharfenberg, iznijela je prijedlog da se bolesnima ili tjelesno hendikepiranima ubuduće zakonski osigura seks na recept, piše „Welt am Sonntag“.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naravno, takve usluge pružala bi profesionalna prostitutka, a bilo bi joj plaćeno iz proračuna.

Svaka općina mogla bi, u tom slučaju, dogovoriti uvjete pružanja usluga, bilo putem javnog natječaja ili izravnim dogovorom s pružatelji(ca)ma usluga.

Primjer na koji se ova političarka poziva potječe iz njima susjedne Nizozemske. Tamo se, naime, mogu zatražiti usluge takozvane seksualne asistentice, certificirane prostitutke, s kojom je dogovoreno pružanje navedenih usluga osobama koje ih potrebuju, uz pomoć nadležne službe.

Trend specijalizacije za seksualnu asistenticu u novije je vrijeme sve prisutniji u Njemačkoj. Neke prostitutke se 'oglašavaju' na taj način, navodeći to kao svoju 'dodatnu djelatnost', radeći za klijente koji su smješteni u razne institucije za njegu oboljelih ili na drugi način hendikepiranih osoba.

Elisabeth Scharfenberg (Stranka Zelenih)

Mnogi se u Njemačkoj, međutim, ne slažu s predloženim konceptom da proračuni pokrivaju takve vrste usluga, smatrajući ih nedostojnim i ponižavajućim za čovjeka.

"Radi se u konačnici o tome da se kod takvih ljudi na spomenuti način amortizira napetost, nakon čega su oni ponovno kooperativni i jednostavniji za njegu, što odgovara osoblju koje o njima skrbi", kaže profesor Wilhelm Frieling-Sonnenberg, specijalist za ovu oblast na visokoj školi Nordhausen.

S druge strane, savjetnica za seksualne probleme osoba s posebnim potrebama, Vanessa del Rae, smatra kako bi takva uloga certificiranih prostitutki bila 'blagoslov s neba' za klijente takvih domova, ali i za sam personal koji te ljude njeguje.

Kopirati