Rijedak sindrom

Njega zovu Petar Pan: Izgleda kao dječak, a ima 26 godina...

Lifestyle / Flash | 26. 06. 2015. u 09:44 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgleda kao dječak koji još nije zakoračio ni u pubertet, no u tijelu Korejca Hyomyunga Shina krije se 26-godišnji mladić. Shin pati od rijetkog Highlanderova sindroma zbog kojeg možda nikada neće do kraja fizički odrasti. Mentalno se razvija u skladu s godinama, no stari upola sporije, pišu 24 sata.

Voli izlaske i redovito obilazi noćne klubove, pije alkohol i 'rastura' na plesnim podijima. Naravno, često ga smatraju djetetom jer još nije ni podlakavio, a pri ulasku u bilo kakav klub mora pokazivati osobnu iskaznicu kako bi dokazao da je rođen 1989. godine.

Lokalni mediji prozivaju ga korejskim Petrom Panom. U dokumentarnom filmu o njegovoj bolesti pojavio se u dječjoj pidžami na srca prije nego je odjenuo 'odrasle' traperice, majicu i na glavu stavio bejzbolsku šiltericu. U svojoj sobi drži poster glumice Scarlett Johansson, koja je za njega najljepša djevojka na svijetu. Nada se da će ju jednog dana upoznati.

Kaže kako se tijekom djetinjstva normalno razvijao, a onda korak prije puberteta očekivane promjene na tijelu nisu se pojavile. U dokumentarcu je otišao i na spoj na slijepo s jednom djevojkom koja nije mogla vjerovati da 163 cm visoki Shin ima 26 godina.

Unatoč sindromu, liječnici kažu kako je Korejac dobrog zdravlja, piše Koreaboo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close