Nevjerojatno što sve možete napraviti s vrećicom čaja

Nema veze s ispijanjem toplog napitka
Lifestyle / Flash | 16. 11. 2020. u 06:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šalica čaja tradicionalno umiruje i krijepi nakon napornog dana, no jeste li znali kako vrećicu čaja nakon korištenja možete koristiti za njegu kože ili čak smiriti bol
Prikrivanje podočnjake

Ako ste loše spavali, to će se drugog dana vidjeti i na vašem licu, a par ohlađenih vrećica čaja vam može pomoći da prikrijete stanje. Vrećice čaja, nakon što ste čaj skuhali, stavite u hladnjak na nekoliko minuta kako bi se ohladile, a držite ih na oku oko 5 minuta.

Za lijepu kožu

Ako vas muči osip na koži, jedna vrećica crnog čaja bi vam mogla pomoći tako što će umiriti upalne procese i zagladiti kožu. Istraživanja pokazuju kako mokri oblozi od crnog čaja mogu pomoći i kod drugih stanja koja vam možda muče.

Tretman za manje ozljede


Vrećica crnog čaja ili oblog mogu umiriti bol i otekline nastale manjim udarcima ili ranama. Parite vrećicu čaja, ostavite da se hladi te pritisnite na bolno mjesto i tako držite nekoliko minuta.

Izliječite ugrize kukaca

Ohlađenom vrećicom čaja od kamilice umirite ugrize komaraca i ubode kukaca. Jednostavno vrećicu čaja nanesite direktno na pogođeno mjesto.
Smanjuje bol zuba

Ako vas boli zub, topla vrećica čaja od mente može ponuditi trenutno olakšanje ako ju držite na bolnom mjestu. Ako ste imali zahvat, zagrizite vrećicu čaja kako bi smanjila krvarenje.

Tretman za bradavice nakon dojenja

Vrećice čaja mogu poslužiti majkama koje doje kako bi omekšale bradavice ili umanjile osjećaj boli. Namočite vrećicu čaja u toplu vodu te stavite na bradavice oko 15 minuta.

Čisti pore

Piling napravljen od listova zelenog čaja čisti kožu i pomaže nam da se riješimo mitesera. Otvorite vrećicu čaja i pomiješajte s malo vode te nježno utrljajte na lice i ostavite par minuta te dobro isperite.

Boji tkanine

Stoljećima su se biljke koristile kako bi tkaninama podarile bolju, a listovi čaja nisu iznimka. Izvadite listove čaja iz vrećice i prelijte ih toplom vodom. Nakon sat vremena izvadite listove i voda je spremna za bojanje tkanina.

Nahranite suhu kožu

Ohlađeni zeleni čaj raspršite po licu (možete ga nanijeti i vatom) dva puta dnevno kako biste uklonili nečistoće, minimizirali pore i postigli zdravi sjaj kože.

Kopirati
Drag cursor here to close